- Irriterer meg faktisk veldig

Tapsrekka mot erkerivalen svir for Søgård.

LENGTER ETTER JUBEL MOT VIF: Arild Sundgot og Espen Søgård jager en etterlengtet seier mot erkerivalen fra Vålerenga. I kveld får de muligheten på Ullevaal.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
LENGTER ETTER JUBEL MOT VIF: Arild Sundgot og Espen Søgård jager en etterlengtet seier mot erkerivalen fra Vålerenga. I kveld får de muligheten på Ullevaal. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .Vis mer

Følg og diskuter Tippeligaen direkte i livestudio fra kl. 18!

(Dagbladet.no): Prestisje er stikkordet når selve hatkampen i norsk toppfotball skal utkjempes på Ullevaal i kveld, når Vålerenga får besøk av Lillestrøm.

Men ingen av lagene har hatt noen stor sesong så langt, og Espen Søgård mener mye mer enn prestisje står på spill i kveld.

- Det betyr faktisk litt ekstra nå. Det er to lag som trenger poeng, og rivaliteten er jo til å ta og føle på til tider for de som bor på Romerike og i Oslo, sier LSK-bautaen til klubbens hjemmesider.

- Det som gjør det så fascinerende er at utenfor banen så er det nesten like viktig hvem som synger høyest og hvem som lager best stemning. Hele helheten gjør slike oppgjør til noe ekstra, sier Søgård.

Kan få fire på rad
Vålerenga har den beste statistikken de siste årene, og kan ta sin fjerde seier på rad mot erkerivalen i kveld. Det irriterer LSK-spillerne.

- Det irriterer meg faktisk veldig at vi ikke har klart å slå det laget på en stund nå. Vi har ikke vunnet siden 2007, og nå har vi en god mulighet på søndag. Jeg føler alt er på plass for at vi skal klare å rette på det, sier Espen Søgård.

Men i Oslo venter elleve mann klare for krig.

- Det blir en krig og en tøff kamp, men det er morsomme kamper å spille. Vi gleder oss veldig til søndag, sier hovedtrener Tor Ole Skullerud til vif-fotball.no.

- Disse kampene lever sitt eget liv uansett, det er gjerne som en egen idrett. Det er mye prestisje og mange som bryr seg i begge leire. Det er viktig både for Vålerenga og Lillestrøm å vinne disse kampene. Vi skal mobilisere voldsomt i morgen for å slå Lillestrøm. Vi skal vinne en kamp i Tippeligaen igjen, sier Skullerud.

Hatlag
Kristian Brix debuterte i Tippeligaen mot Lillestrøm i bortekampen i 2007-sesongen.

- For meg som er oppvokst rett nedi her er det største hatlaget som finnes. Det blir et tøft oppgjør og jeg tror alle her er veldig motiverte for den kampen, sier han.

PS. Erik Hagen har meldt seg spilleklar for Vålerenga til tross for hofteskaden. «Panzer» skal opereres 2.september, men har tatt det rolig på trening denne uka for å kunne bidra mot LSK.

SPILLEKLAR: Erik Hagen skal hofteopereres om kort tid, men er tilgjengelig mot erkerivalen i kveld.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
SPILLEKLAR: Erik Hagen skal hofteopereres om kort tid, men er tilgjengelig mot erkerivalen i kveld. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer