Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Spania, kl. 20.45

- Irriterer

Kaptein Stefan Johansen vil ikke at Norge skal gjøre de samme feilene som sist laget møtte Spania.

SPENNENDE KVELD: Stefan Johansen og Norge møter Spania på Ullevaal klokka 20.45. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SPENNENDE KVELD: Stefan Johansen og Norge møter Spania på Ullevaal klokka 20.45. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
  • Norge - Spania, kl. 20.45 på TV 2

ULLEVAAL (Dagbladet): Treningene er unnagjort. Det samme er taktikkpraten. Nå kan Spania bare komme på et fullsatt Ullevaal stadion i kveld.

Det er slike dager kaptein Stefan Johansen (28) drømmer om. Nasjonens ære står på spill. Uten poeng kan Norge vinke farvel til å bli nummer to i gruppa, den siste plassen som gir EM-sluttspill gjennom kvaliken.

Men i kveld skal Ullevaal gynge. Johansen og co. akter å sjokkere Sergio Ramos og co. Men da kan ikke laget gjøre de samme feilene som da det ble 1-2-tap i Valencia i mars.

- Det som irriterer både meg og flere av de andre gutta, er at vi slapp til sjanser der vi egentlig ikke skulle sluppet til sjanser. Det var dødballer der vi slapp til sjanser. Jeg ser ikke hvorfor de skulle skape mer på dødballer enn det vi klarte å gjøre, påpeker Johansen.

- Men vi har tatt tak i tingene vi var misfornøyde med. Vi har lagt en tydelig plan for hvordan vi ønsker det denne gangen.

60-70 prosent

Svært mye handler om forsvarsspill. Ikke for passiv, ikke for aggressiv - men være fokusert. Gjestene vil sannsynligvis ha ballen 60-70 prosent av tida. Derfor handler det om å ta vare på kontringer og sjanser som byr seg.

Spillerne har flere mulige utfall i forholde seg til: På 1-0, 0-1, 0-0, og så videre.

- Vi har snakket om forskjellige scenarioer. Hva gjør vi hvis vi må jage et mål? Hva gjør vi hvis vi må forsvare et mål og den type ting. Alt skal være helt klart til lørdag klokka 20.45, forteller Johansen.

Som kaptein forsøker han å aktivere triggere hos gutta i minuttene før kampen. De samles i en ring for de siste, avgjørende ordene.

- Vi blir enige om å være klare fra det første sparket starter. Hvis noen vil ta ordet og si hva de tenker for å få alle i gang, så er det åpning for det.

Ikke minst blir det viktig å få med seg Ullevaal i kveld. Vise at spillere og publikum er enhet som kan få de spanske spillerne til å skjelve i stillongsen, hvis dette blir kveldens arbeidsantrekk.

- På forrige kamp mot Sverige i Stockholm kom det et par tusen nordmenn. Under kampen hørte jeg dem bedre enn de svenske supporterne. Hvis vi klarer å få 27.000 nordmenn til å gi fra seg samme lyd, gir det ekstrem energi, sier Johansen.

110 prosent

Utgangspunktet er enkelt: Spania leder gruppa og 18 poeng. De er så å si klare for EM-sluttspillet. På de neste plassene følger Sverige (11 poeng), Romania (10 poeng), Norge (9 poeng), Malta (3 poeng) og Færøyene (0 poeng). De to beste lagene fra gruppa går til EM-sluttspillet.

- Alle mann må være 110 prosent på jobben, sier Joshua King.

- Alle må ha sin beste dag og vi må ha litt flaks. Vi skapte målsjanser og scoret på dem i Valencia. Vi vet at vi kan komme til muligheter. Og så må vi være kompakte bak og ikke slippe inn mål.

SPRÅKMEKTIG: Martin Ødegaard briljerte med spanskkunnskaper under fredagens pressekonferanse på Ullevaal. Video: NTB Scanpix Vis mer

Martin Ødegaard sier:

- Det blir en spesiell kamp. Jeg møter mange lagkamerater og tidligere lagkamerater. Men først og fremst blir den spesiell på grunn av viktigheten og situasjonen vi er i. Det blir en kul ramme. Stadion er fullsatt og forhåpentligvis blir det en bra opplevelse.

PS: Skulle Norge ikke bli nummer en eller to i gruppa, vil laget fortsatt ha muligheten til å komme til EM-sluttspillet gjennom playoff i Nations League. Den spilles i mars.

EM-KVALIK
Spania660017-318
Sverige632113-811
Romania631213-710
Norge623111-89
Malta61052-133
Færøyene60063-200
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling