Norge - Spania, kl. 20.45

- Irriterer

Kaptein Stefan Johansen vil ikke at Norge skal gjøre de samme feilene som sist laget møtte Spania.

SPENNENDE KVELD: Stefan Johansen og Norge møter Spania på Ullevaal klokka 20.45. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SPENNENDE KVELD: Stefan Johansen og Norge møter Spania på Ullevaal klokka 20.45. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Norge - Spania, kl. 20.45 på TV 2

ULLEVAAL (Dagbladet): Treningene er unnagjort. Det samme er taktikkpraten. Nå kan Spania bare komme på et fullsatt Ullevaal stadion i kveld.

Det er slike dager kaptein Stefan Johansen (28) drømmer om. Nasjonens ære står på spill. Uten poeng kan Norge vinke farvel til å bli nummer to i gruppa, den siste plassen som gir EM-sluttspill gjennom kvaliken.

Men i kveld skal Ullevaal gynge. Johansen og co. akter å sjokkere Sergio Ramos og co. Men da kan ikke laget gjøre de samme feilene som da det ble 1-2-tap i Valencia i mars.

- Det som irriterer både meg og flere av de andre gutta, er at vi slapp til sjanser der vi egentlig ikke skulle sluppet til sjanser. Det var dødballer der vi slapp til sjanser. Jeg ser ikke hvorfor de skulle skape mer på dødballer enn det vi klarte å gjøre, påpeker Johansen.

- Men vi har tatt tak i tingene vi var misfornøyde med. Vi har lagt en tydelig plan for hvordan vi ønsker det denne gangen.

60-70 prosent

Svært mye handler om forsvarsspill. Ikke for passiv, ikke for aggressiv - men være fokusert. Gjestene vil sannsynligvis ha ballen 60-70 prosent av tida. Derfor handler det om å ta vare på kontringer og sjanser som byr seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer