Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Irriteres av operasjonen han ikke rakk før OL

Miller forbanna bare av å tenke på det.

SER DÅRLIG I UTEN SOL: Bode Miller er raskest på trening men frykter at utforkonkurransen går under forhold der han ikke ser løypa godt nok. Foto: REUTERS / Leonhard Foeger / NTB SCANPIX
SER DÅRLIG I UTEN SOL: Bode Miller er raskest på trening men frykter at utforkonkurransen går under forhold der han ikke ser løypa godt nok. Foto: REUTERS / Leonhard Foeger / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fartsfantomet Bode Miller noterte nok en gang raskeste tid på tirsdagens utfortrening, men klaget på problemer med synet.

Den amerikanske alpinisten er fortsatt skuffet etter at det kun ble 8.-plass i OL-utforen søndag. I dag trente han til superkombinasjonen, en omgang blant andre Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal sto over.

Miller fullførte på 1.56,42 i den forkortede løypa. Norske Aleksander Aamodt Kilde var nest raskest, mens en av Millers argeste utfordrere, franskmannen Alexis Pinturault, var 1,51 sekund bak amerikaneren.

- Jeg skuffet meg selv på renndagen (søndag), og jeg ønsket å finne ut hvor jeg kan spare tid nå som forholdene har endret seg.

- Det blir en helt annen løype enn i treningsomgangene. I superkombinasjonen blir det særlig tøft fordi du har alle de gode slalåmkjørerne. Det er en utfordrende slalåmbakke, og det vil føre til noen forskjeller, sa Miller.

Frustrert Han fortalte at han sliter med synet i det «flate» lyset som treffer snørike bakker når det er overskyet .

- Jeg har ikke vunnet på fem år når det ikke er sol. Jeg skulle gjennomført en øyeoperasjon tidligere i år. Vi har bare ikke funnet tid til det fordi rennprogrammet er så tett, sa Miller.

- Jeg blir ganske forbannet når jeg tenker tilbake på at jeg ikke fikk tid til det. For meg er synet avgjørende. Når lyset er perfekt kan jeg konkurrere mot de beste gutta i verden, men når det forsvinner lider jeg med min stil mer enn dem som er mer stabile og ikke gjør så mye i midten av løypa.

- Mildvær gir ulempe Tirsdagens treningsomgang ble kjørt i en noe kortere løype fordi mildvær har gjort løypa mer sårbar og snøen mykere. Miller tror det gjør rennet vanskeligere for fartsspesialistene.

- I den opprinnelige utfortreningen var det isete og hardt. Det ville vært fantastisk, fordi det ville gitt slalåmgutta en reell utfordring. Det ville gitt større forskjeller i utforbiten og vært en fordel for meg, sier Miller, som nå holder lagkameraten Ted Ligety blant favorittene i superkombinasjonen.

- Han (Ligety) vil ikke tape så mye i utfor. Jeg synes han kjører flott slalåm. Han har gjort noen feil, men han kan prestere i to løp.

(NTB-AFP)

KORT LØYPE: Mildvær har ført til kortere utforløype i myk snø, noe Miller tror vil hjelpe slalåmgutta i kombinasjonen. Foto: EPA/KARL-JOSEF HILDENBRAND
KORT LØYPE: Mildvær har ført til kortere utforløype i myk snø, noe Miller tror vil hjelpe slalåmgutta i kombinasjonen. Foto: EPA/KARL-JOSEF HILDENBRAND Vis mer
Hele Norges coronakart