Irritert av Wenger-prat om Scholes' «mørke side»

Sir Alex slår tilbake.

MED KNOTTENE FØRST: Det er slike taklinger Paul Scholes ifølge Arsene Wenger har for mange av. Foto: TOM HEVEZI/AP
MED KNOTTENE FØRST: Det er slike taklinger Paul Scholes ifølge Arsene Wenger har for mange av. Foto: TOM HEVEZI/APVis mer

|||• Direkte: Følg dagens Premier League-kamper i livestudio

(Dagbladet): Vi er bare inne i den tredje serierundehelga i Premier League, men ordskiftet begynner allerede å bli røft.

Det tok ikke mange kampene før sir Alex Ferguson og Arsene Wenger havnet i munnhuggeri.

Nå er Manchester United-manageren forbannet over kommentarer Arsenal-sjefen kom med forrige helg. Da kritiserte nemlig Wenger spillestilen til Paul Scholes.

- Aldri skadd noen United-veteranen har hatt en strålende sesongstart - noe også Wenger må innrømme, men franskmannen forteller også at han ikke liker Scholes' «mørke side».

Dette får Fergie til å se rødt.

UENIGE - IGJEN: Arsene Wenger mener Paul Scholes spiller stygt. Sir Alex Ferguson er united. Kanskje Michel Platini kan være fredsmekler? Foto: EPA/DOMINIC FAVRE
UENIGE - IGJEN: Arsene Wenger mener Paul Scholes spiller stygt. Sir Alex Ferguson er united. Kanskje Michel Platini kan være fredsmekler? Foto: EPA/DOMINIC FAVRE Vis mer

- Jeg skjønner ikke hvorfor Wenger sa det. Når du blir spurt om ditt syn på en spiller med ferdigheter som Paul Scholes, skjønner jeg ikke hvorfor du skal si sånne ting. Det er lett å se på den mørke siden til alle spillere. Jeg kan si det om flere Arsenal-spillere, men det er ikke nødvendig, sier skotten ifølge Sky Sports.

Det er taklingene til Scholes Wenger angriper.

- Paul er ikke den beste takleren, men han har ikke skadd noen i sin tid her. Du burde heller fokusere på styrkene hans og bidraget han har gitt til engelsk fotball i 18 år. Det er fenomenalt, mener Ferguson.

- Han er ikke fair Den siste tida har det igjen blitt snakk om Scholes og det engelske landslaget. Han har ikke vært interessert i spill med de tre løvene på brystet de siste åra - han har ønsket å fokusere på å holde kroppen frisk til United-spill.

Og da Wenger for en snau uke siden ble spurt om Scholes, ga han midtbanemannen mye skryt. Og litt kjeft:

- Den eneste innvendingen jeg har mot ham, er at han aldri har vært den mest fairspillende spilleren. Han har en mørkere side ved seg, og enkelte ganger har han gjort ting jeg ikke liker.

- Tilnærmingen hans er ikke ok i mine øyne. Dere spør meg om spillerens kvaliteter, og jeg svarer: Hvem ville ikke likt å ha Paul Scholes på laget? Dere spør meg om han er fairspillende, jeg svarer: Nei, jeg beklager, i min bok har han aldri vært en fair spiller. Jeg har stor respekt for den kvalitetsspilleren han er, men jeg liker ikke enkelte ting ved det han har gjort på fotballbanen, og det er jeg i min fulle rett til å si. Bare fordi man har blitt eldre, betyr ikke det at man er en helgen, sa Wenger.

Men uansett hva Wenger sier, blir nok Scholes sett på som en helgen på Old Trafford.