Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Irritert Berge etter VM-exit, tapte for eget grep

Stig-André Berge røk ut av bryte-VM mandag. Muligheten for å kvalifisere seg til OL er likevel ikke over.

BRYTE-HELT: Stig-André Berge, her fra sommer-OL i Rio. Foto: NTB Scanpix.
BRYTE-HELT: Stig-André Berge, her fra sommer-OL i Rio. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Berge, som bryter i 60-kilosklassen, tapte for kinesiske Walhian Sailike med 2-3 i Nur-Sultan i Kasakhstan mandag.

Ettersom kineseren tapte sin neste kamp får ikke nordmannen flere muligheter i VM.

– Jeg hadde dette i min hule hånd. Gir den bort med elendig taktikk. Inndrar selv ferien jeg egentlig skulle ha hatt etter VM. Dette holder ikke, skriver Berge i en sms til NRK.

– Han er selvfølgelig skuffet, men det kommer flere muligheter til å sikre en plass i OL. Det er en europeisk og en verdenskvalifisering til våren. Han måtte ha tatt seg til en bronsekamp for å sikre en kvoteplass, opplyser sportssjef Jackob Haug til NTB.

Oskar Marvik røk også ut av bryte-VM mandag. Han tapte 1-5 for Iakobi Kajaia fra Georgia i 130-kilosklassen.

Felix Baldauf tapte søndag 1-4 for franske Melonin Noumonvi i 97-kilosklassen, og fransksmannen røk senere ut i kvartfinalen.

I 67-kilosklassen røk Morten Thoresen 2-6 for tyske Frank Stäbler. Også tyskeren røk i sin neste kamp slik at VM var tidlig over for alle de norske mannlig bryterne.

Nå er det kvinnene Silje Kippernes og Grace Bullen man må sette sin lit til. Kippernes (53 kg) skal i aksjon tirsdag, mens Bullen (57 kg) skal på matta først onsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling