Håndball-EM i Sverige:

Irritert Camilla Herrem: - Jeg snudde meg og tenkte: «Nå skjønner jeg ingenting»

Nytt i EM: Blinkende røde lamper.

BLINKENDE LAMPE: Silje Solberg reiser seg etter å ha fått ballen i hodet.  Silje Waade, Marit Malm Frafjord, Veronica Kristiansen og Marta Tomac følger med. Bak er den røde lampa som blinker ved stopp i spillet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLINKENDE LAMPE: Silje Solberg reiser seg etter å ha fått ballen i hodet. Silje Waade, Marit Malm Frafjord, Veronica Kristiansen og Marta Tomac følger med. Bak er den røde lampa som blinker ved stopp i spillet. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
  • Norge - Kroatia, onsdag kl. 20.45

HELSINGBORG (Dagbladet): Norge vant åpningskampen mot Romania 23-21 og i morgen venter Kroatia til ny test i håndball-EM.

I årets mesterskap i Sverige er det innført mållinjeteknologi skal hjelpe dommerne - eller såkalt videodømming. Dette ble ikke benyttet i Norges åpningskamp, men det var et annet ny, elektronisk påfunn som fikk spillernes oppmerksomhet.

Da det ble stopp i spillet - for eksempel ved en timeout - blinket det intenst bak begge målene fra store røde lamper.

Flere av spillerne stusser over dette.

- Ja, de røde lysene? Det var irriterende! Jeg tenkte på det underveis. Jeg snudde meg da det var stopp i spillet og tenkte bare: «Nå skjønner jeg ingenting», sier Camilla Herrem til Dagbladet.

- Merkelig

Dette er det første store mesterskapet der de blinkende, røde gigantlysene praktiseres.

- Hva er vitsen? Det var merkelig. Jeg ser egentlig ikke poenget. Det blinket så veldig på begge sider, sier Herrem.

Andre spillere forteller:

- Jeg synes det var rart i starten og skjønte ikke helt hva det var. Vi ble sittende å snakke om det på benken: Hva er det der? Men så skjønte vi etter hvert at det var på grunn av stopp i spillet, sier Marta Tomac til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Glemt

Enkelte norske spillere lot seg ikke plage.

- Det var ikke noe som plaget meg. Jeg så det da vi varmet opp, men tenkte ikke noe spesielt over det. Jeg hadde egentlig glemt det før du nevner det nå, sier Amanda Kurtovic til Dagbladet.

- Jeg så det først når jeg satt på benken. Det var ikke noe som irriterte meg eller som jeg tenke mye over. Men det er noe nytt, sier målvakt Kari Aalvik Grimsbø til Dagbladet.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson bare smiler og rister litt på hodet av de blinkende røde lampene.

- Dette er nok noe folk vil vende seg til, sier Hergeirsson til Dagbladet.

«Bak mål»

Forfatter Stian Haraldsen - som har skrevet boka «30 år med håndballjentene» - har lagt ut et bilde på håndballbokas Facebook-side, som viser boksen bak mål. Og han mener hele greia rett og slett er «bak mål».

«Boksen er neppe kommet for å bli, for jeg ser ikke poenget med den. Både spillere og sekreteriatet får med seg dommerens time-out-tegn, selv om det koker på tribunen. Den gir heller ingen verdi for publikum, som selvfølgelig følger med på det som skjer på banen, ikke bak mål,» skriver han.

BLINK: Den røde lampa blinker bak målet til Kari A. Grimsbø. Foto: Stian Haraldsen
BLINK: Den røde lampa blinker bak målet til Kari A. Grimsbø. Foto: Stian Haraldsen Vis mer

Norge og Russland topper gruppe D med to poeng. Kroatia og Romania har null. De tre beste går videre til mellomspillet.

- Jeg føler vi fikk en god start på EM og jeg var veldig nervøs før kampen. Nå er vi i gang, sier Herrem, som scoret fem mål og var blant Norges beste.

Norge - Kroatia spilles i morgen klokka 20.45. Kampen vises på TV 3.