TRENGER MER ENERGI?: Alberto Contador prøvde to ganger, men resignerte da han innså at Andy Schleck ikke kom til å gi ham en meter. Foto:  AFP PHOTO / JOEL SAGET
TRENGER MER ENERGI?: Alberto Contador prøvde to ganger, men resignerte da han innså at Andy Schleck ikke kom til å gi ham en meter. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGETVis mer

Irritert Contador ble aldri kvitt frimerket Schleck

Men dagens mann var fransk.

||| (Dagbladet): - Det er dagen hvor Tour de France kan vinnes eller tapes, varslet sykkelekspert Johan Kaggestad før rytterne i dag gikk løs på fjellene i Pyreneene.

Men de som hadde forventet stor dramatikk og angrepslyst i den siste bakken opp AX 3 Domaines ble skuffet.

Alberto Contador gjorde to forsøk på å rykke fra Andy Schleck, men SaxoBank-rytteren lå som et frimerke på hjulet hans hver gang og viste ingen tegn til svakhet, slik han gjorde på fredagens etappe.

Til slutt ga spanjolen opp, og virket småirritert. De to sammenlagtfavorittene tok i stedet foten av gasspedalen og lot Samuel Sanchez og Denis Menchov gjøre opp om andreplassen.

- Det er litt fjollete, men det er da også et taktisk spill i gang mellom dem. Både Contador og Andy (Schleck) virket sterke i dag. Jeg la merke til at Contador forsøkte seg et par ganger, men han ga opp, for han har selvsagt innsett at Schleck er sterk, sier SaxoBanks sportsdirektør Bjarne Riis ifølge NTB.

Førsteplassen tilhørte imidlertid Ag2r-rytter Christophe Riblon, som lå i brudd gjennom det meste av etappen. Det som startet som en nimannsbrudd ble etter hvert redusert til tre, og på vei opp den ukategoriserte stigningen opp Port de Pailheres kvittet han seg med de to andre. Derfra og inn kjørte han solo, og tok en velfortjent seier 54 sekunder foran Menchov og Sanchez.

I sammenlagtkampen er stillingen mellom Schleck og Contador uforandret, førstnevte har en ledelse på 31 sekunder.

KJØRTE SOLO: Christophe Riblon stakk fra de andre utbryterne på nest siste stigning, og holdt helt til mål. Foto: AP Photo/Laurent Rebours
KJØRTE SOLO: Christophe Riblon stakk fra de andre utbryterne på nest siste stigning, og holdt helt til mål. Foto: AP Photo/Laurent Rebours Vis mer

I et intervju med TV 2 etter målgang sier Schleck at han og Contador «spilte poker» opp det siste fjellet. Men det var poker uten en vinner.

Han lover imidlertid et skikkelig angrep på Contador en av dagene i Pyreneene.

- Jeg vil vinne denne Touren. Det er å vinne eller ingenting. En dag må jeg satse absolutt alt, sier Schleck.

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen hadde begge en anonym dag, og førstnevnte slapp seg ned i en av de bakre gruppene av hovedfeltet helt i starten av første klatring.

De satt i «bussen» sammen med blant andre Mark Cavendish og Fabian Cancellara som kom i mål 36 minutter og 56 sekunder bak vinneren.

- Jeg kjørte sammen med Edvald (Boasson Hagen) på slutten, og i og med at vi tapte godt over en halv time, hadde vi god tid til å prate litt sammen. Jeg tok det med ro og sparte krefter på denne etappen. Derfor føler jeg meg fortsatt bra og er motivert. Dersom det skulle ende med grønn trøye, vil det være skjønt, men jeg tar en og en dag av gangen, sier Thor Hushovd til TV 2.