Irritert Forfang etter tysk jubel: - Jeg er sint og forbannet

Vill tysk jubel da Freund vant: - De går fullstendig bananas.

IRRITERT: Johann André Forfang var ikke fornøyd med forholdene under Hoppukas første renn.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
IRRITERT: Johann André Forfang var ikke fornøyd med forholdene under Hoppukas første renn. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/OBERSTDORF (Dagbladet): Norge hadde hele fem nordmenn blant de ti beste etter 1. omgangen i Oberstdorf og viste nok en gang imponerende laginnsats.

Daniel André Tande (nr. 2), Andreas Fannemel (4) Kenneth Gangnes (7), Johann Andre Forfang (9) og Joachim Hauer (10) var alle med i pallkampen før finaleomgangen, selv om Forfang var svært uheldige med forholdene.

Likevel havnet ingen av dem på pallen til slutt.

Det tyske hjemmehåpet Severin Freund har uttalt at han ikke liker bakken i Oberstdorf og lå på 5. plass etter 1. omgang, men slo til da det gjaldt som mest.

Den tyske stjernen banket til i finaleomgangen og kapret til slutt seieren da de norske unggutta og sloveneren Peter Prevc ikke helt klarte å følge opp den strålende 1. omgangen.

Det utløste elleville jubelscener i folkemengden i Oberstdorf som sang for full hals da Freund feiret seieren.

Michael Hayboeck kapret 2. plassen, mens Prevc tok den siste pallplasseringen.

Forbannet Forfang Andres Fannemel ble beste nordmenn på 4. plass, mens Gangnes ble nr. 6. Forfang endte på 8. plass, mens Tande og Hauger ble henholdsvis nr. 10 og 11. Nok en gang var den norske laginnsatsen meget sterk.

- Jeg er godt fornøyd med egen innsats og gleder meg til fortsettelsen, men vi skulle gjerne hatt noen på pallen, sier Fannemel.

Etter finaleomgangen var Forfang, som hadde 1. omgangens dårligste forhold, svært irritert.

- Jeg er sint og forbannet. Det er kjedelig å få Hoppuka ødelagt på noe sånt. Det er irriterende når vi ikke får like forhold, sier Forfang til NRK.

VANT: Tyske Severin Freund vant på hjemmebane i Oberstdorf. Foto: REUTERS/Michael Dalder
VANT: Tyske Severin Freund vant på hjemmebane i Oberstdorf. Foto: REUTERS/Michael Dalder Vis mer

- Det er hårreisende at Forfang får hoppe under så dårlige forhold. Det ødelegger mye. Med de forholdene der synes jeg han gjør et godt hopp, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen etter 1. omgangen.

Skuffet i finaleomgangen Hauer innledet rekken av norske hoppere blant de ti siste og beste i finaleomgangen og gikk inn på en foreløpig 2. plass bak hjemmehåpet Richard Freitag.

Forfang ville gjerne revansjere det litt skuffende førstehoppet, men viste med kroppspråket at heller ikke var topp fornøyd med andrehoppet på 127 meter med presset fart.

Det holdt likevel til foreløpig ledelse foran Freitag og Hauer, men det tok ikke lang tid før fenomenet Noriaki Kasai overtok ledelsen fra Forfang med et superhopp. 43-åringen deltar i sin - utrolig nok - 25. hoppuke.

Gangnes har langt ifra den samme erfaringen, men slo til med 135,5 meter og en poengsum som var like bak den japanske legenden. Dernest fulgte Michael Hayboeck og Severin Freund opp med to strålende hopp som sendte dem i tet.

Fannemel klarte ikke å matche Hayboeck og Freund og falt ned to plasser på resultatlista. Det klarte heller ikke Prevc eller Tande, som skuffet stort med 119 meter.

Dermed kunne Freund juble for seier.

- En liten kalddusj for nordmennene. Tyskerne går fullstendig bananas, sa NRK-kommentator Christian Nilssen.

Tidenes mestvinnende skihopper i verdenscupen, Gregor Schlierenzauer, endte på 31. plass og fikk dermed ikke hoppe finaleomgangen. Dermed er han allerede ute av kampen om å vinne Hoppuka sammenlagt.

BESTE NORDMANN:
Anders Fannemel kapret 4. plassen i Oberstdorf.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BESTE NORDMANN: Anders Fannemel kapret 4. plassen i Oberstdorf. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer