Makedonia - Norge 2-0

Irritert Grytebust etter brøler: - Les hva danske medier skriver om meg

Ga bort 2-0-målet til Makedonia.

TRIST KVELD: Sten Grytebust og Jonas Svensson forlater banen etter 0-2-tapet for Makedonia lørdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TRIST KVELD: Sten Grytebust og Jonas Svensson forlater banen etter 0-2-tapet for Makedonia lørdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Makedonia – Norge 2-0 (1-0)

SKOPJE (Dagbladet): Norge kom til Skopje i Makedonia for å fortsette en god trend. I stedet opplevde laget et kraftig tilbakefall i privatlandskampen lørdag kveld.

Makedonia vant 2-0 etter scoringer av Goran Pandev og Kire Markoski. På det første baklengsmålet var forsvarsspillet svakt. På det andre forærte keeper Sten Grytebust ballen til Makedonias spiller.

Odense-keeperen hadde levert en OK prestasjon før baklengsmål nummer to. Men med brøleren raknet det meste av inntrykket.

- Ballen ble slått i bakrom. Jeg var først på den og prøvde å få den langt opp i banen fordi vi jagde et resultat. I stedet traff jeg dårlig med venstrefoten, sånn at ballen gikk rett i en makedonsk spiller. Det er kjedelig at dette skjedde helt til slutt. Jeg følte det gikk greit ellers, forklarer Grytebust.

Bombe

Før kampen snakket «alle» om at Martin Ødegaard endelig skulle spille for Norge igjen, 592 dager etter at han gjorde det sist. Men den største bomba - som ingen snakket om - var keeper Sten Grytebust. Han er trener Lars Lagerbäcks tredjevalg, men danket ut både Rune Almenning Jarstein og Ørjan Håskjold Nyland.

SKJØT I STOLPEN: Martin Ødegaard leverte OK, men har sett bedre dager på jobb. Han hadde Norges største sjanse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKJØT I STOLPEN: Martin Ødegaard leverte OK, men har sett bedre dager på jobb. Han hadde Norges største sjanse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Trolig var Lagerbäcks motiv at han rett og slett ønsket å se 28-åringen i mål for landslaget. Grytebust føler selv at han har levert i Odense, og ble glad da han fikk sjansen. Odense ligger på 7. plass i Superligaen.

- I Danmark har det gått over all forventning, sier Grytebust til Dagbladet.

- Hvis norske medier får med seg hva danske medier skriver, bør jeg ikke forklare hva som skjer. Det jeg har gjort i Danmark er outstanding. Jeg skulle ønske at noen fikk det med seg, sier han tydelig irritert.

Topp klasse

Veteranen Goran Pandev viste topp fotballklasse på den første scoringen. Genoa-spilleren løp gjennom det norske forsvaret og fikk en perfekt pasning fra Ezdzan Alioski. Det fortonte seg som ren og skjær eleganse. Forsvaret var utspilt.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde på 1-0. Han (Pandev) tok et dypt løp og plutselig var han mellom stopperne. Det gikk litt fort, så sto det 1-0, forteller Grytebust.

2-0-scoringen er det ikke så mye mer å snakke om: Det var en tabbe fra Grytebust.

- Jeg ville bare få ballen fort opp på banen. Men så misset jeg og var uheldig.

Sekunder igjen

Til keeperens forsvar skal det sies at Norge i realiteten allerede hadde tapt. Bare sekunder gjensto av kampen. Martin Ødegaard hadde Norges største sjanse da han skjøt i stolpen i første omgang.

STØTTET LAGET: De norske tilskuerne i Skopje hadde lite å juble for. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STØTTET LAGET: De norske tilskuerne i Skopje hadde lite å juble for. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Det var et godt forarbeid av Martin (Linnes), forteller Ødegaard.

- Jeg fikk et godt touch og prøvde å sende ballen i lengste hjørne. Det var kjipt. Noen ganger har du ikke marginene på din side.

Om kampen generelt mener Ødegaard:

- Jeg føler at vi ikke fikk etablert trykk på dem. Første omgang var OK, vi skapte noen sjanser. I andre omgang fikk vi det ikke helt til.

Ny kamp

Tirsdag venter Slovakia i ny privatlandskamp:

- Det ble for mange balltap, og vi klarte ikke å skape mange målsjanser. Det ble for lavt tempo i mye av det vi foretok oss. Totalt sett var dette ikke en bra match, sa landslagssjef Lars Lagerbäck til Max etter kampen.

- Vi må skjerpe oss. Vi skal vise hva vi kan mot Slovakia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer