<strong>GIKK SAMMEN:</strong> Rivalene Petter Northug og Calle Halfvarsson gikk lenge sammen, men klarte ikke å samarbeide. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
GIKK SAMMEN: Rivalene Petter Northug og Calle Halfvarsson gikk lenge sammen, men klarte ikke å samarbeide. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

Irritert Halfvarsson: - Det er håpløst å samarbeide med Northug

Det utnyttet Simen Østensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Simen Østensen ble vinneren av Toppidrettsveka etter at han spurtslo Didrik Tønseth på oppløpet i Trondheim.

Eirik Brandsdal kapret 3. plassen, men bak der utspilte det seg en glohet duell, som fort kan bli et frampek på hva vi har i vente til vinteren.

Calle Halfvarsson hadde en marerittstart på Toppidrettsveka, men seieren i går betød at svensken kun startet drøye ti sekunder bak Northug på den avsluttende jakstarten i Trondheim.

26-åringen fra Sverige startet knallhardt og tok igjen Northug umiddelbart. Duoen hadde kun 20 sekunder opp til tettrioen på det nærmeste og kunne ha tettet luken om samarbeidet hadde fungert optimalt.

Det gjorde det imidlertid ikke. Tvert imot.

- Hvis vi hadde fått til et samarbeid, kunne vi klart det. Men det er håpløst å samarbeide med Petter, forteller Halfvarsson til Dagbladet.

- Det er som regel slik. Når vi går sammen, blir samarbeidet aldri bra. Han vil ikke dra, og for meg er det uaktuelt å dra Petter inn til seier. Vi vet jo hva han kan urette i en spurt, minner svensken om.

Stakk fra Northug

Derfor hadde ikke Halfvarsson noe annet valg enn å forsøke å kvitte seg med Northug. Det klarte 26-åringen i den tøffeste motbakken.

Da Northug ikke klarte å holde følge med sin svenske rival, mistet han all motivasjon og trillet sakte inn til mål. Til slutt ble Halfvarsson nr. 3, mens Northug havnet helt nede på 21. plass.

<strong>OPPGITT:</strong> Calle Halfvarsson er oppgitt over at det er så vanskelig å samarbeide med Petter Northug. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
OPPGITT: Calle Halfvarsson er oppgitt over at det er så vanskelig å samarbeide med Petter Northug. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

- Det var synd at jeg ikke klarte å komme helt opp. Jeg følte meg sterk. Hadde det ikke vært for at jeg gikk feil i sprinten, kunne jeg ha kjempet om seieren. Men jeg har i hvert fall fått en bekreftelse på at jeg ligger i rute til sesongsstarten, sier Halfvarsson.

Det samme fikk Simen Østensen, som gikk seirende ut av Toppidrettsveka på imponerende vis.

- Det er en veldig god følelse det, ikke minst når atmosfæren er så fantastisk som den er her, sier Østensen til Dagbladet.

- Jeg visste at jeg er god til å stake, så jeg er ikke veldig overrasket. Men det er gledelig å se at jeg er i så god form, sier han.

Overrasket over at Tønseth holdt seg bak

At Østensen kan stake, er det ingen tvil om. Mer overraskende var det at 31-åringen dro opp tempoet så høyt i de siste motbakkene at selv motbakkekongen Didrik Tønseth slet med å holde følge.

- Ja, det er sant. Jeg hadde forventet at Didrik skulle prøve å rykke i de bakkene, men han holdt seg bak. Da visste jeg at jeg hadde gode sjanser på oppløpet, sier Østensen.

Eirik Brandsdal holdt lenge følge, men måtte gi slipp da Østensen dro opp tempoet i bakken.

- Det er jeg veldig glad for. Jeg ble ikke akkurat lei meg da Eirik slapp, for han er verdens beste i en stakespurt på sitt beste, påstår Østensen.

- Er Brandsdal til og med bedre enn Northug i en slik spurt?

<strong>VANT:</strong> Simen Østensen vant Toppidrettsveka foran Didrik Tønseth og Eirik Brandsdal. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
VANT: Simen Østensen vant Toppidrettsveka foran Didrik Tønseth og Eirik Brandsdal. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

- Vel, det er ganske jevnt. Men Eirik har bevist mange ganger at han kan slå Petter, sier Østensen.

Fornøyd Chernousov

Brandsdal tok 3. plassen foran Halfvarsson, mens Mikael Gunnulfsen tok en overraskende 5. plass. Sebastian Eisenlauer, Anders Gløersen, Ilia Chernousov, Ola Vigen Hattestad og Øystein Pettersen fulgte på de neste plassene.

- Det var skikkelig gøy å delta her. Det er et fantastisk arrangement, sier Chernousov til Dagbladet.

- Jeg vet ikke hvorfor det ikke er flere russere med her. Det må du spør dem om, sier russeren.

Petter Northug snakket ikke med pressen i dag heller og fikk dermed ikke svart på Halfvarssons utspill.

<strong>JUBEL:</strong> Simen Østensen jublet godt etter å ha vunnet Toppidrettsveka. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
JUBEL: Simen Østensen jublet godt etter å ha vunnet Toppidrettsveka. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer