Irritert Halfvarsson: - Det er håpløst å samarbeide med Northug

Det utnyttet Simen Østensen.

GIKK SAMMEN: Rivalene Petter Northug og Calle Halfvarsson gikk lenge sammen, men klarte ikke å samarbeide. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
GIKK SAMMEN: Rivalene Petter Northug og Calle Halfvarsson gikk lenge sammen, men klarte ikke å samarbeide. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Simen Østensen ble vinneren av Toppidrettsveka etter at han spurtslo Didrik Tønseth på oppløpet i Trondheim.

Eirik Brandsdal kapret 3. plassen, men bak der utspilte det seg en glohet duell, som fort kan bli et frampek på hva vi har i vente til vinteren.

Calle Halfvarsson hadde en marerittstart på Toppidrettsveka, men seieren i går betød at svensken kun startet drøye ti sekunder bak Northug på den avsluttende jakstarten i Trondheim.

26-åringen fra Sverige startet knallhardt og tok igjen Northug umiddelbart. Duoen hadde kun 20 sekunder opp til tettrioen på det nærmeste og kunne ha tettet luken om samarbeidet hadde fungert optimalt.

Det gjorde det imidlertid ikke. Tvert imot.

- Hvis vi hadde fått til et samarbeid, kunne vi klart det. Men det er håpløst å samarbeide med Petter, forteller Halfvarsson til Dagbladet.

- Det er som regel slik. Når vi går sammen, blir samarbeidet aldri bra. Han vil ikke dra, og for meg er det uaktuelt å dra Petter inn til seier. Vi vet jo hva han kan urette i en spurt, minner svensken om.

Stakk fra Northug

Derfor hadde ikke Halfvarsson noe annet valg enn å forsøke å kvitte seg med Northug. Det klarte 26-åringen i den tøffeste motbakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer