Northug-bråket

Irritert Hetland forlot TV 2-intervju etter Northug-spørsmål

Tor Arne Hetland er lei spørsmål om Petter Northug.

IRRITERT: Tor Arne Hetland forlot TV 2-intervju etter at han fikk spørsmål om Petter Northug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
IRRITERT: Tor Arne Hetland forlot TV 2-intervju etter at han fikk spørsmål om Petter Northug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Landslagstreneren stakk fra et intervju med TV 2 i finske Ruka, der verdenscupåpningen går i helga, etter spørsmål om Petter Northug.

- Nå er det på tide at vi har fokus på det sportslige. Det er tre viktige skirenn i helgen, og det skal vi ha maksimalt fokus på, sa Tor-Arne Hetland til TV 2.

Da reporter Ernst A. Lersveen ville ha en kommentar til Hetlands utspill om at Northugs harselering i sosiale medier er et «grovt overtramp», reagerte landslagstreneren.

- Beklager, men det kommenterer jeg ikke, sa Hetland før han forsvant fra intervjuet.

- Grovt overtramp

Northug har lagt ut en rekke bilder med kritiske budskap til landslaget og idrettstopper den siste tida. Landslagstrener Hetland gikk i går ut og kalte Northugs Instagram-poster for et grovt overtramp.

Flere av landslagskompisene skal ha reagert.

- Vi har våre retningslinjer og vi har noen punkter som er ganske lett å følge, og dette var et grovt overtramp mot sine lagkompiser, sier Hetland til NRK.

Hetland utelukker ikke at dette kan få konsekvenser for langrennsløperen.

- Det vil tiden vise. Vi er ikke noe fan av å ha voldsomme konsekvenser for utøverne, og vi forventer god folkeskikk fra alle som er på landslaget, fordi de er store forbilder for den yngre generasjon. Vi har ikke noe botkasse, men det er mulig at vi må se på mulige sanksjoner for framtida. For sånn som dette kan vi ikke holde på.

Ikke til Ruka

Det hele startet da Petter Northug mandag ikke var blant de ti som reiste til Finland og skal gå verdenscup i Ruka denne helga.

31-åringen blir i stedet hjemme, der trening er hovedfokus. Northug er lovet startplass under verdenscuprennene i Lillehammer neste helg.

Foran rennene får Northug forberede seg slik han selv vil. Om det blir utelukkende med trening eller renn på Gålå i helga, gjenstår å se.

- Det viktigste nå er at han får en god treningsperiode før verdenscupen på Lillehammer og renn i høyden. Gålå blir i så fall bare en del av treningsopplegget og resultat vektlegges ikke, sier langrennsjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer