Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Irritert Johaug:- Skjønte med en gang at det var brudd

Therese Johaug må vente 3-4 uker med stavtrening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OLYMPIATOPPEN: (Dagbladet): - Vi hadde vel løpt en halvtimes tid da Niklas (Dyrhaug, journ. anm.) og jeg løp litt feil på stien. Det var dumt, for det viste seg at det var et hull dekket av noe gras der, sier Therese Johaug.

Hun fortsetter:

- Jeg gikk på trynet, men beskyttet venstrehånda da jeg skulle ta meg for. Den er jo akkurat friskmeldt etter et brudd. Derfor tok jeg meg for med høyre, og det gikk ikke så bra, sier Therese Johaug om bakgrunnen for at hun torsdag pådro seg sommerens andre brudd i ei hånd.

Irriterende Det var på en løpetur i fjellene utenfor Livigno der jentene lå på høydesamling uhellet var ute.

- Irriterende. Ikke optimalt i det hele tatt. Jeg skjønte ganske fort at det dreide seg om et brudd og ikke noen vanlig forstuing, sier Johaug til Dagbladet i formiddag.

Hun møter pressen utenfor Toppidrettssenteret med et ferskt operasjonsarr på venstrehånda, og ei spesiallaget skinne på den høyre.

- Denne må jeg ha i tre-fire uker, sier ekspertene. Derfor må jeg legge om litt på treninga framover. Jeg får ikke gått med staver på ei stund nå, sier hun.

- Men jeg må få legge til at dette ikke er noen krise i det hele tatt. Det kunne vært mye verre, jeg kunne vært sjuk, hatt kyssesjuke, mykoplasma, mye rart som hadde gjort at jeg ikke kunne trent i det hele tatt. Nå kan jeg trene, alternativt riktignok, men likevel, sier Johaug, smiler litt og sier:

- Dette skal gå fint. Jeg er innstilt på at dette uhellet skal gjøre meg enda sterkere til vinteren.

Må fortsatt jogge - Du tør å løpe mer etter å ha ødelagt to hender på to joggeturer?

- Helst skulle jeg nok gått på rulleski, det kan virke som om balansen er bedre der, hehe. Men jeg har ikke noe valg, joggeskoa får vente ei stund til før jeg permitterer dem, sier Johaug.

- Det er ikke fordel Heidi Weng?

- Jeg skal i alle fall gjøre det jeg kan for å være skikkelig klar når snøen kommer og sesongen er i gang. Og denne hånda skal ikke stoppe meg i det så lenge jeg har to friske bein, sier Johaug.

 VED GODT MOT:  Til Tross for at de neste 3-4 ukene ikke blir optimale, koster Therese Johaug på seg et smil utenfor Olympiatoppen. Foto: Tormod Brenna
VED GODT MOT: Til Tross for at de neste 3-4 ukene ikke blir optimale, koster Therese Johaug på seg et smil utenfor Olympiatoppen. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!