VANT IGJEN: Martin Johnsrud tok i ettermiddag sitt fjerde NM-gull i karrieren. Han var imidlertid ikke fornøyd med seg selv.
VANT IGJEN: Martin Johnsrud tok i ettermiddag sitt fjerde NM-gull i karrieren. Han var imidlertid ikke fornøyd med seg selv.Vis mer

Irritert Johnsrud Sundby banket alle i NM

Mener han har mye å gå på.

HAMAR/OSLO (Dagbladet): Ettersom Petter Northug hadde valgt å stå over 15-kilometeren i NM i dag, var det fjorårsvinner Martin Johnsrud Sundby som hadde det største favorittstempelet.

Bak seg hadde imidlertid Oslo-gutten et helt kobbel med løpere som var mer enn ivrige på å vise seg fram - vel vitende om at VM i Val di Fiemme bare er noen uker unna.

Gutta gikk en fem kilometer lang løype tre ganger utenfor Hamar, og det var nettopp Johnsrud Sundby som festet grepet fra start.

28-åringen var, som Marit Bjørgen tidligere i dag, raskest fra allerede første mellomtid. Han ble presset gjennom hele løpet av unggutten Finn Hågen Krogh, men holdt unna og sikret seg sitt fjerde NM-gull i karrieren.

Knapp seier
Johnsrud Sundby tapte imidlertid litt til Hågen Krogh på slutten, og var bare 5,1 sekunder foran i mål.

- Dette er en spennende løype å konkurrere i. Man må være på hugget hele veien. Jeg syns jeg taklet det brukbart, men jeg er ikke superfornøyd med gjennomføringen, sier Johnsrud Sundby til NRK.

28-åringen var imidlertid litt irritert på seg selv etter løpet.

- Jeg var ikke i kjelleren. Jeg følte jeg hadde kontroll hele veien, men den siste kilometeren var ikke kjempekontrollert siden jeg bare hadde åtte sekunder å gå på.

- Jeg har en dårlig «finish», og det irriterer meg. Jeg gjør for dårlige avslutninger, sier han til NRK.

Krogh tror på VM
Hågen Krogh, som vant en sprintetappe i denne sesongens Tour de Ski, hadde imidlertid full kontroll på sølvmedaljen. 22-åringen, som går for Tverrelvdalen IL, sier at han kjente det veldig mot slutten.

- Jeg åpnet litt for hardt, så det ble vanvittig tungt, men det var bare å kjøre på hele veien, sier Hågen Krogh til NRK.

22-åringen tror nå at VM-billetten er i boks.

- Ja, jeg tror det. Jeg har fått høre at det er NM som gjelder, så det ser lyst ut nå, sier han til statskanalen.

Jevnt om bronsen
Kampen om bronsemedaljen ble også relativt jevn. Flere løpere meldte seg på i kampen om den siste plassen på pallen underveis, og til slutt ble det Sjur Røthe som tok det lengste strået.

Bak ham fulgte Tord Asle Gjerdalen og Chris André Jespersen på henholdsvis fjerde-, og femteplass.

- Dette var tre-fire plasser for langt bak. Det var et helt greit løp. Jeg begynte bra og så ble jeg sliten, oppsummerer Gjerdalen til NRK.

Skiskytter Lars Berger gikk også dagens renn, ettersom han ikke ble tatt ut til VM i skiskyting i Tsjekkia. Dessverre for den tidligere OL- og VM-vinneren ble NM-løpet en skuffelse.

Berger havnet på 9. plass, 1.36,6 minutter bak Johnsrud Sundby i mål.

• Petter Northug stiller i lørdagens 30 km med skibytte og muligens også på søndagens stafett i NM.