IRRITERT: Alexander Kristoff likte dårlig at arrangøren nøytraliserte deler av den tredje etappen i Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IRRITERT: Alexander Kristoff likte dårlig at arrangøren nøytraliserte deler av den tredje etappen i Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Irritert Kristoff: - Trodde det var nøytralisert

Det meste gikk galt under dramatisk etappe.

HUY (procycling.no): En blodig velt i høy hastighet skapte fullstendig kaos på den tredje etappen av Tour de France.

Fabian Cancellara, iført rittets ledertrøye, var blant dem som smalt i bakken i over 50 kilometer i timen.

Franske William Bonnet var førstemann som gikk ned. Hans velt skapte en voldsom dominoeffekt. Da støvet var i ferd med å legge seg, var det klart at ryttere som Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) og Dmitrij Kozontchuk (Katjusja) sto av rittet.

Les også: Kristoffs lagkamerat slo Froome

Kristoff: - Synes det var rart
Problemene fortonet seg videre framover i feltet. Ambulanser og medisinsk personell ble heftet av to forskjellige velt, og da valgte arrangøren å nøytralisere rittet midlertidig.

- Jeg synes det var rart. De pleier ikke å stoppe det når det går velt. De gjorde ikke det i går, så for meg var det noe dritt, for da satt jeg foran, sier Alexander Kristoff til procycling.no i den belgiske byen Huy.

Stavanger-mannen la inn nok sikkerhetsmargin til rytteren foran da det smalt. Dermed rakk han å svinge unna.

Men da konkurransen fikk lov til å starte igjen, hang ikke Kristoff med i svingene.

Ble irritert
Det var derfor en irritert 28-åring som møtte den norske pressen etterpå.

- Hva synes du om at de nøytraliserte rittet?

- Jeg ble litt irritert, for jeg følte at da hadde utskillelsen allerede skjedd. Plutselig skulle vi vente på alle, men det skjedde ikke den neste gangen, og da var jeg dessverre ikke med.

Feilmanøveren førte til at André Greipel, Nacer Bouhanni og John Degenkolb mesket seg med enda flere spurtpoeng.

Kristoff satt da i gruppe to og så den grønne poengtrøya forsvinne enda lengre utenfor rekkevidde etter to tomhendte fellesstarter på sykkelen.

- Hva skjer når det plutselig blir satt fart i gruppa igjen?

- Det var jo nøytralisert, så da tenkte jeg at det ville fortsette slik. Plutselig var det bånn gass, og da satt jeg for langt bak, innrømmer han.

- Drittdag
Selv om det ikke var en etappe Kristoff kunne kjempe om seieren på, ble missen kostbar da han nærmest er ute av kampen om den grønne trøyen.

- Jeg irriterer meg litt over det, fordi jeg satt der når den egentlige utskillingen var. Sånn sett var det en drittdag for meg.

- Er det din skyld?

- Det er litt min skyld at jeg ikke fulgte bedre med etter nøytralisering. Da gikk det så rolig at jeg tenkte det fortsatt var rolig og greit. Det var ikke all verden. Jeg lå ikke så godt an til å ta trøya, uansett.

Lagkompisen vant
Mandag valgte Kristoff å slappe av i bakre del av feltet idet den første gruppa var ferdig med de verste sidevindsstrekkene.

Da det gikk en velt, og Team Sky kjørte for fullt, åpnet det seg en luke de aldri maktet å tette igjen.

- Jeg tror ikke det blir noen grønn trøye i år. Jeg har samlet lite poeng de siste dagene, så det ser dårlig ut.

Litt trøst fant han likevel i at lagkompis Joaqium Rodríguez var sterkest oppover ikoniske Mur de Huy.

- Det betyr mye. Det ble en seier og vi kan senke skuldrene litt nå. Rodríguez skal kjempe i sammendraget, men etappeseirer er også utrolig viktige. Nå kommer i hvert fall ikke laget tomhendt hjem, så nå er det bare å prøve og vinne flere.

Tirsdag venter brosteinsetappe i Paris-Roubaix. Da får han muligheten til å legge de to siste etappene bak seg.

Les flere sykkelnyheter på www.procycling.no!