STOPPET: Cathrine Larsåsen hadde ingen superdag i Sverige i går - og det siste forsøket hennes på 4,21 ble stoppet av en funksjonær som mente hun brukte for lang tid..
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
STOPPET: Cathrine Larsåsen hadde ingen superdag i Sverige i går - og det siste forsøket hennes på 4,21 ble stoppet av en funksjonær som mente hun brukte for lang tid.. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Irritert Larsåsen: «Kan du ikke bare la meg hoppe?»

Stav-profilen frustrert.

(Dagbladet): Stavsprang-profilen Cathrine Larsåsen (29) kjemper fortsatt for å klare OL-kravet på 4,50 meter, men under det svenske stevnet Folksam GP i går oppsto en spesiell situasjon.

Den norske kvinnen kom aldri over 4,21 meter, og det tredje forsøket ble stoppet av en funksjonær. Larsåsen hadde ifølge arrangøren brukt for lang tid.

- Jeg trodde jeg hadde god tid. De hadde tydeligvis løftet det gule flagget for å advare meg om at tida gikk ut, men det så jeg aldri, sier Larsåsen til svenske Expressen.

HÅPER PÅ OL: Cathrine Larsåsen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HÅPER PÅ OL: Cathrine Larsåsen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det føles urettferdig. Der og da ble jeg irritert og tenkte: «Kan du ikke bare la meg hoppe? Det tar to sekunder ekstra», sier hun videre.

Rødt flagg

Funksjonæren var derimot nådeløs og løftet det røde flagget. Ifølge Expressen havnet Larsåsen deretter i en intens diskusjon med vedkommende - men til ingen nytte. Den norske kvinnen hadde først avbrudd tilløpet, noe som arrangøren tydeligvis ikke tolererte.

Det tredje forsøket på 4,21 meter var dermed dødt og Larsåsen ble stående med 4,06 som beste prestasjon i går. Det er fortsatt et stykke opp til OL-kravet.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Tidligere i år sa BUL-utøveren at OL var den store drømmen for 2016-sesongen.

- Ingenting er umulig og jeg må bare ha tro på meg selv, sa Larsåsen til Dagbladet i februar.

Tom og sliten

Også EM i sommer går trolig uten Larsåsen som ikke har klart kravet på 4,40.

- Det var min feil og dumt av meg. Regler skal følges og jeg har full forståelse for det. Luften gikk ut av meg da jeg misset EM. Jeg følte meg tom og sliten. Men jeg skal over 4,50. Det skal ikke være så vanskelig, sier Larsåsen til Expressen.

Det var for øvrig Angelica Bengtsson som vant Folksam GP med 4,61 meter. Larsåsen - med en personlig rekord på 4,41 - endte på en 5. plass.

SVEV:  Cathrine Larsåsen under NM i 2013.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SVEV:  Cathrine Larsåsen under NM i 2013. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
SAMBOERE:Cathrine Larsåsen og samboer Morten Jensen (dansk lengdehopper) bor i Sydhavnen, København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
SAMBOERE:Cathrine Larsåsen og samboer Morten Jensen (dansk lengdehopper) bor i Sydhavnen, København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer