Dopingspørsmålet

Irritert Legkov satt hjemme og så lagkompisen vinne Tour de Ski: - Det var et sjokk for oss da denne nyheten kom

Mens Sergej Ustjugov herjet mer enn noen andre har gjort i Tour de Ski, satt Aleksander Legkov hjemme og irriterte seg over at han ikke fikk delta. Denne uka får han trolig svaret på om han noen gang får konkurrere igjen.

VIL TILBAKE: Aleksander Legkovs mål var å vinne årets Tour de Ski. I stedet ble han utestengt og fikk se lagkompisen Sergej Ustjugov herje. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VIL TILBAKE: Aleksander Legkovs mål var å vinne årets Tour de Ski. I stedet ble han utestengt og fikk se lagkompisen Sergej Ustjugov herje. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Rett før Tour de Ski bekreftet det internasjonale skiforbundet (FIS) at seks russiske utøvere utestenges i kjølvannet av funnene i McLaren-rapporten.

De seks langrennsløperne er Jevgenij Belov, Julia Ivanova, Aleksander Legkov, Jevgenja Sjapovalova, Aleksei Petukhov og Maksim Vylegjhanin.

Legkov, som viste god form før jul og var en av Tour de Ski-favorittene før han ble utestengt, har levd med dopingmistanker helt siden den første McLaren-rapporten kom ut i sommer. Rett før Tour de Ski ble han utestengt. Hjemme fra sofaen i Moskva har han sett lagkompisen herje med verdenseliten.

- Vi har et veldig sterkt lag her. Jeg tror de andre gutta kunne ha vunnet om de ikke hjalp meg. Og så har vi noen sterke gutter hjemme som ikke er med. Det er synd de ikke får delta, sier Ustjugov til Dagbladet.

- Jeg konkurrerer for de som ble utestengt her. Det gir meg ekstra motivasjon, forteller den nye Tour de Ski-kongen.

- Vil du dele premiepengene med Legkov?

- Haha, jeg vet ikke. Vi får se, svarer Ustjugov til Dagbladet.

Venter avgjørese denne uka

Pengene er ikke det viktigste. Legkov vil først og fremst tibake på ski igjen. Nå forteller hans personlige trener, Marcus Cramer, at det vil komme en avgjørelse om russernes framtid denne uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer