KORTVARIG FEIRING: Her feirer Martin Ødegaard 3-1-scoringen. Minutter seinere står det 2-2 på måltavla. Foto: Pro Shots / Sipa USA / NTB Scanpix
KORTVARIG FEIRING: Her feirer Martin Ødegaard 3-1-scoringen. Minutter seinere står det 2-2 på måltavla. Foto: Pro Shots / Sipa USA / NTB ScanpixVis mer

Vitesse spilte 2-2 mot Heerenveen

Irritert Ødegaard etter poengtap: - Det er galskap

Martin Ødegaard trodde han sikret seieren med et flott soloraid rett før slutt, men så brøt VAR inn, annullerte målet, og ga straffe til Heerenveen på overtid.

  • Vitesse - Heerenveen 2-2 (1-1)

Martin Ødegaard trodde han hadde sikret tre poeng mot gamleklubben Heerenveen da han scoret 3-1 rett før slutt med et praktfullt soloraid.

Nordmannen mottok ballen ved midtsirkelen etter en dødball i motsatt boks. Deretter fintet han ut to spillere og skjøt ballen i hjørnet fra 20 meter.

Men så stoppet hoveddommer Martin van den Kerkhof spillet for å se nærmere på en hendelse før scoringen.

Reprisene viste at det hadde vært holding i feltet på hjørnesparket som ledet til kontringen, og van den Kerkhof pekte resolutt på ellevemetersmerket etter å ha sett på videobildene.

Heerenveens Sam Lammers gjorde ingen feil fra straffemerket, og dermed ble resultatet 2-2 i stedet for 3-1.

Irritert Ødegaard

Martin Ødegaard var ingen blid mann etter poengtapet.

- Det er galskap. Slik er fotballen nå med VAR. Jeg liker det ikke. For meg er ikke dette ordnetlig fotball. Det er lett å si for meg fordi det gikk imot oss, kanskje det hadde vært annerledes om det var motsatt, men for meg er ikke dette fotball, sier nordmannen til nederlandske NOS.

- Dette er kanskje den bitreste følelsen jeg har hatt etter en kamp. Det er skuffende, fortsetter Ødegaard.

20-åringen sier at han ikke har sett reprisene av situasjonen, men at han har blitt fortalt at noen mener det var billig, mens andre mener det var straffe.

- Vi scoret 3-1, trodde tre poeng var sikret, så får de straffe og scorer. Det er en vond følelse, sier Ødegaard, og legger til at han mener fotballen mister sjarmen med videoassistert dømming.

Vitesse-trener Leonid Slutsky beskriver det hele som en «vond drøm».

- Det føles veldig rart. Et sekund vinner du 3-1, og i neste sekund er det uavgjort. Jeg er selvfølgelig positiv til VAR, men systemet har ikke et hjerte. Det føles som en dårlig drøm, sier Slutsky til NOS.

Spilletid for Johnsen

Michel Vlap sendte Heerenveen i føringen etter et kvarter spilt, men bare ti minutter seinere utliknet Mukhtar Ali for Vitesse. Bryan Linssen satte inn 2-1 for Vitesse rett før timen spilt.

Dennis Tørset Johnsen, som er på lån fra Ajax, kom inn i det 66. minutt for Heerenveen. Morten Thorsby, som nylig signerte på en forhåndskontrakt med Serie A-klubben Sampdoria, var ikke med i troppen.

Vitesse ligger på femteplass på tabellen etter 20 serierunder, mens Heerenveen ligger på ellevteplass.