Irritert og skuffet Bjørndalen gikk og gjemte seg

Raphael Poiree bommet to ganger på siste stående, men Ole Einar Bjørndalen tok ikke vare på sjansen. Det ble bare andreplass i verdenscupen.

Poiree var akkurat så ukonsentrert på den siste skytingen som patriotiske nordmenn kunne håpe. Verdenscupen i skiskyting skulle avgjøres, og franskmannen viste endelig et svakhetstegn da han bommet to ganger.

- Jeg trodde jeg hadde vunnet da jeg stilte meg opp, og mistet fokus på det jeg skulle gjøre. Det kunne gått ille, innrømmet Poiree overfor NTB.

Kantskudd

Om Ole Einar Bjørndalen hadde truffet fem ganger, ville han tatt igjen franskmannen i løypa og trolig avgjort sammenlagtcupen til sin fordel. Bjørndalen bommet imidlertid én gang, og visste ikke da at han trolig ville nådd målet med fem treff.

Kantskuddet satt dessverre like i underkant av blinken og ble helt avgjørende. Det var millimeter om å gjøre.

- Det var ikke mye som skilte oss der, nei. Jeg fikk ikke med meg at Raphael bommet, men i ettertid er det jo lett å se at jeg kunne klart dette med fullt hus. Irriterende, sa Ole Einar til NTB.

Så jevn har verdenscupen i skiskyting vært denne sesongen at sammenlagtseieren først ble utdelt etter den aller siste skyteserien. Løperne har vært igjennom 25 renn, og så skiller det ti poeng mellom Poiree og Bjørndalen.

- Jeg er skikkelig skuffet. Det var vanskelig å reparere den dårlige starten i dag, alt ble for oppjaget på standplass. Jeg hadde rytmen i USA, men så fort jeg kom til Kollen ble skytingen dårlig igjen. Skulle ønske jeg kunne gi en god forklaring, sa Bjørndalen etter å ha ristet av seg den verste skuffelsen.

Gjemte seg

Rett etter målpassering var han på felgen og gikk rett inn i sekretariatet ved siden av målområdet. Han satte seg utslått ned på gulvet og brukte lang tid på å komme seg igjen. Det tok unormalt lang tid å bytte klær.

Bare noen få meter unna, på utsiden, jublet Poiree for sin andre strake verdenscupseier. Han har gjort unna nok en fantastisk sesong, og forsvarte sammenlagtseieren fra i fjor. Eneste lyspunkt for Bjørndalen er flere rennseirer. Nordmannen har åtte, Poiree seks.

Men jevnheten var avgjørende. Poiree har vært blant de sju beste i 20 av 25 renn. Han har åtte andreplasser, Ole Einar har seks andreplasser.

Avkobling

Nå venter det ferie på duoen. Raphael drar til kona Liv Gretes hjemsted Eikelandsdalen for, som han sa det på pressekonferansen, å spa kumøkk, bære gress og melke.

- Men ikke mer enn i en uke, da skal vi hjem til Frankrike for å innrede den nye leiligheten vår. Den skal bli «Norwegian Style», sa Poiree og røpet samtidig hvem som er sjefen på hjemmebane.

Ole Einar tar et par dager fri hjemme hos familien i Simostranda før turen går til leiligheten i Trondheim. Der blir han til et stykke ut i mai. Mye av grunntreningen foran OL-sesongen skal gjøres unna på norsk jord. Før sommeren går turen til Dobbiaco i Italia.

Alvoret er snart i gang igjen.

(NTB)

EN BOM FOR MYE: Hadde Ole Einar Bjørndalen klart fullt hus på siste skyting, hadde han vunnet verdenscupen. Slik gikk det ikke.