<strong>TAPTE KNEPENT:</strong> Ingvild Flugstad Østberg endte på en andreplass i Tour de Ski søndag - 0,3 sekunder bak Natalija Neprjajeva. Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån
TAPTE KNEPENT: Ingvild Flugstad Østberg endte på en andreplass i Tour de Ski søndag - 0,3 sekunder bak Natalija Neprjajeva. Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån Vis mer

Ingvild Flugstad Østberg tapte med tre tideler til Natalija Neprjajeva

Irritert Østberg fikk utløp for frustrasjonen

Russiske Natalija Neprjajeva ledet marginalt på Østberg hele veien. I mål var hun bare tre tideler foran Gjøvik-jenta, som fikk utløp for frustrasjonen etter lørdagens sprint.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TOBLACH/OSLO (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg (28) var fryktelig skuffet etter åpningsetappen på Tour de Ski. I sprinten røk hun tidlig etter en liten feil på oppløpet.

Men søndag slo hun knallhardt tilbake i 10 kilometer intervallstart.

Østberg - med tidlig startnummer - leverte et superløp, men måtte ta til takke med andreplass.

- Det var et veldig bra løp, da. Så blir det litt kjedelig nærme førsteplass, det er litt surt med 0,3 sekunder. Det ødelegger ikke løpet i seg selv, men selvfølgelig er det litt surt når det står om første eller andreplass, sier Østberg.

Oppnådde målet

Dermed slo Østberg tilbake etter en åpning på touren svakere enn hun hadde håpet i gårsdagens sprint. Østberg mener at revansjelysten kan ha hjulpet henne i dagens konkurranse, selv om hun ikke helt skjønner hvorfor.

- Det har skjedd før at jeg er irritert en dag og går fort den neste. Det har skjedd mange ganger, jeg vet ikke helt hvorfor. Det har bare skjedd, jeg går jo ikke rundt og er sur helt til start i dag, men kanskje er det noe som ulmer inni meg, forklarer Østberg.

Østberg fikk uansett til sitt største mål for dagen. Gjøvik-jenta passerte Krista Pärmäkoski og tok klart inn på Jessica Diggins og er nå nummer tre i sammendraget, et halvt minutt bak ledende Natalija Neprjajeva.

- Målet i dag var å gå innpå ledelsen i sammendraget og det gjør jeg nå. Ting kan snu her fort og som jeg sa i går må du ha jevnt gode løp og noen superløp, og i dag var et nesten-vinnerløp, så det er bra, sier en fornøyd Østberg.

Neprjajevas første seier

Men bak lurte russiske Natalija Neprjajeva, som tok ledelsen på Østberg allerede på åpningspunktet. Hele veien var ledelsen på bare et par sekunder, før hun på siste passering bare var halvsekundet foran 27-åringen fra Gjøvik.

Da ble det et sekunddrama helt til mål. Neprjajeva passerte målstreken til en tid som var tre tideler bedre enn Østbergs. Det var den russiske 23-åringens første verdenscupseier.

Etter målgang var hun strålende fornøyd med å ha gått seirende ut av tidelsstriden.

- Det var en veldig interessant kamp og jeg er sikker på at Ingvild ikke vil gi opp etter to etapper. Det kommer sikkert til å bli flere interessante dueller mellom oss, sier en selvsikker Neprjajeva.

Den russiske overraskelsen mener nå at hun er en av favorittene i sammendraget. Det er Østberg enig i.

- Jeg tror hun er en som folk kanskje ikke har sett at kan gjøre det veldig bra. Hun har en veldig bra dag igjen på sprinten og jeg tror hun egentlig er minst like god i klassisk også, uten at jeg har helt oversikt, så jeg tror hun kan bli skummel.

Godt løp av Weng

Et lyspunkt var også at Heidi Weng endelig gikk et godt løp. Hun kjempet om pallplass, og ble til slutt nummer fem, 21,2 sekunder bak Neprjajeva.

- Det var første gang på lenge jeg har følt at jeg har tatt igjen folk i løypa. Det er ikke hver dag, det. Det går sikkert opp og ned gjennom touren, i dag var det en opptur for meg, sier Weng til Dagbladet.

- Det er litt godt for hodet å få et sånt løp, men alle kan ikke være på pallen. Men i dag fungerte det veldig bra, det er bra for meg.

- Det er prøve-VM i Seefeld sist jeg følte meg så bra. Jeg føler ikke jeg er så bra som jeg er på mitt beste nå helller, men akkurat nå er det noe av det beste jeg klarer. Alle vil trene hardt og være i toppen, så man må tåle å være litt utenfor pallen.

I morgen, nyttårsaften, er det fridag for Tour de Ski-løperne. Touren fortsetter med sprint 1. januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer