Irritert over avlysning

I skihopping holder det ikke alltid å levere det beste skihoppet. Spør bare Bjørn Einar Romøren.

NEUSTADT (Dagbladet): Romøren var tydelig småirritert der han sto og ventet på blomsterkvasten han fikk for femteplassen i går. Irritert fordi han ikke fikk noen verdens hjelp av naturen da alt annet stemte. Men enda mer fordi rennet ble stoppet rett før en supertent Romøren skulle hoppe seg opp på pallen.

- Jeg skal vel være forsiktig med å si for mye, men nå er det i alle fall jevne og fine forhold, slo Romøren fast et kvarter etter at rennet ble stoppet.

Men da var det for seint. Finske Tami Kiuru sto allerede øverst på pallen og jublet for seier og en pen sjekk.

Et vinnerhopp

- Jeg er veldig fornøyd med mye i dag. Hoppet var veldig bra. Det var et vinnerhopp, sier Romøren om svevet på 133,5 meter.

Og det har han rett i. For mens Kiuru og de øvrige på pallen hadde gode vindforhold, fikk ikke Bjørn Einar Romøren hjelp i det hele tatt. Det var dødt i bakken.

- Derfor var jeg så tent på å revansjere meg i finaleomgangen.

- Jeg vet jeg har enda mer å gå på, jeg hadde store forhåpninger om å hoppe meg godt opp på lista, sier Romøren, som ble slått med nesten åtte poeng - men bare en halv meter - av vinneren.

Forskjellen skyldes at Romøren fikk et utslag i landingen og ble trukket hardt i stil.

Ventedag

Anders Bardal hadde i motsetning til Romøren greie forhold, og slo til med ny pers i verdenscupen, fjerdeplass.

Det klarte han etter en dag med uendelig venting. Rennet skulle først starte klokka 10 på formiddagen, men ble på grunn av regn og vind utsatt fire-fem ganger før det endelig ble hopping utpå ettermiddagen.

De norske gutta var i bakken hele dagen.

- Jeg angret på at boka lå nederst i bagen på hotellet. Men vi er flinke til å vente. Jeg satt og slappet av og snakket mye med Mika og gutta. Det gikk greit, sier Romøren.

NY PERS: Anders Bardal (t.v.) slo til med fjerdeplass i går og gratulerer vinneren Tami Kiuru (t.h.). Bjørn Einar Romøren endte på femteplass.
VILLE MER: Bjørn Einar Romøren var irritert over at hopprennet ble stoppet etter første omgang. - Jeg var tent på å revansjere meg i finaleomgangen, sier Romøren, som hoppet 133,5 meter med dårlig vind.