Irritert Riise digget Grindheims oppgjør

- Det var alltid midtbanens feil.

STÅR SAMMEN: Bjørn Helge Riise og Christian Grindheim følte at midtbanen fikk for mye pepper i fjor, og har slått tilbake med knallhard jobbing og godt spill. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
STÅR SAMMEN: Bjørn Helge Riise og Christian Grindheim følte at midtbanen fikk for mye pepper i fjor, og har slått tilbake med knallhard jobbing og godt spill. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Da Norge tok en for mange overraskende og imponerende seier over Portugal i september, var det en innbitt Christian Grindheim som møtte pressen etter kampen.

Grindheim var smålei av kritikken mot de norsk emidtbanespillerne, og hadde følgende småsyrlige reaksjon på å bli kåret til banens beste av Dagbladet:

- Til å ha så dårlig midtbane, så vinner vi mange fotballkamper. Det syns jeg er bra.

Kritikken hjalp
Et halvt år senere topper Norge kvalik-gruppa med full poengpott, og går til kampen mot Danmark med stor selvtillit.

Christian Grindheim har med andre ord ingenting å angre på etter sitt lille oppgjør.

- Det har slått positivt ut, det. Vi har stort sett vunnet alt etterpå, selv om vi får kjeft etter hver kamp, sier han til Dagbladet.

- Har det endret seg etter Portugal-kampen, eller føler du ennå at dere er en skyteskive?

- Hvis det skal pekes på det svakeste punktet på det norske laget, er det alltid midtbanen det går på. Men det er helt fint for oss. Det tar bort litt av presset, gjør vi en god kamp blir alle overrasket.

- Hvem mener du peker på dere som det svake leddet?

- Pressen, stort sett. Men det har ikke vært så mye klaging i det siste. Kanskje kritikken min hjalp?, spør Grindheim med et smil.

Riise ble irritert
Alt tyder på at Norge stiller samme sentrale trio også mot Danmark, med Henning Hauger mellom Grindheim og Bjørn Helge Riise.

Riise sier til Dagbladet at han delte Christian Grindheims frustrasjon over kritikken fra omgivelsene i fjor.

- Ja, det gjorde jeg. Det var en periode vi følte at det alltid var midtbanen sin feil når det gikk mot oss. Med tanke på hvor mye vi faktisk løper og jobber opp og ned, spesielt indreløperne, var det litt irriterende en periode, sier han.

- Vi lot det ikke gå så sinnssykt innpå oss, men med tanke på de kampene vi spilte og de resultatene vi fikk, så var det nok litt frustrasjon som måtte ut fra Grindheim sin side, og jeg støttet ham i det, sier Bjørn Helge Riise.

- Føler du den holdningen fra omgivelsene har endret seg nå?

- Ja, men nå vinner vi jo kamper også. Da er det svært få spørsmålstegn som settes. Men når vi taper er det enkelt for folk, spesielt de som sitter og ser kampene på tv, å sette fingeren på de som har «skylda», mener Riise.

Innad i laget har det aldri vært noen slik skyldfordeling, sier han.

- Ute på banen går det så fort, du tar avgjørelser hele veien, og det er elleve spillere som står sammen om alt. Vi legger aldri skylda på hverandre, vi er ett lag og taper og vinner sammen, sier Sheffield United-vingen.

Laget er klart
Han får altså etter all sannsynlighet posisjonen som høyre indreløper på lørdag, med Hauger, Grindheim og Morten Gamst Pedersen til venstre for seg, og Erik Huseklepp til høyre for seg.

Landslagssjef Egil Olsen har hele laget klart.

- Ja, og det meste har stort sett gitt seg selv slik det har sett ut i det siste, sier Drillo, som likevel ikke vil offentliggjøre elleveren ennå.