Manchester United klar for Europa League-finale

Irritert Solskjær: - Uhørt

På sitt femte forsøk på å få Manchester United til finale skulle det endelig lykkes for Ole Gunnar Solskjær. Nå venter Villarreal i finalen. Det skjer først etter en rekke kamper på kort tid.

TIL FINALE: Ole Gunnar Solskjær og Edinson Cavani kunne juble til tross for at det ble tap mot Roma. Foto: NTB Scanpix
TIL FINALE: Ole Gunnar Solskjær og Edinson Cavani kunne juble til tross for at det ble tap mot Roma. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Roma - Manchester United 3-2 (0-1) 5-8 sammenlagt

Utgangspunktet var enkelt: Manchester United hadde med seg en 6-2-ledelse fra forrige ukes oppgjør og var langt på vei klare for Europa League-finalen i Gdansk 26. mai.

To scoringer fra Edinson Cavani sørget for at Manchester United kan gjøre seg klare for Europa League-finalen, til tross for et 3-2 tap for Roma.

- Vi er glade, fordi vi er i finalen. Akkurat nå er jeg skuffet etter denne forestillingen, men i morgen tidlig kommer jeg til å være fornøyd, sier Solskjær i et intervju vist på TV 2.

Torsdag ble den utsatte kampen mot Liverpool berammet. Solskjær ble også spurt om hva han tenker om at de nå må spille fire kamper på litt over en uke.

- Det er uhørt. Det er bestemt av folk som ikke har spilt fotball på dette nivået før. Fysisk umulig for spillerne etter å ha vært her.., sier Solskjær til BT Sport.

Ole Gunnar Solskjær har fire ganger tidligere prøvd å ta Manchester United til en finale, men har ikke lyktes. Før i kveld.

Nå kan nordmannen om tjue dager sikre seg sitt første sølvtøy, som trener, med klubben han selv vant Champions League med som spiller i 1999.

Solskjær er nå den første personen som har nådd en europeisk finale både som spiller og manager for Manchester United.

Store muligheter

Manchester United hadde mye ball i innledningen av kampen, men sleit med å skape de store mulighetene før Cavani fikk en stor mulighet.

Uruguayaneren ble spilt igjennom, men var litt for hard på labben da han prøvde å lobbe ballen over Romas sisteskanse.

Ikke lenge etterpå skulle han få nok en gigantisk mulighet til å sende bortelaget i ledelsen, men nok en gang var avslutningen svak.

- Denne første halvtimen har vært ymse, sa TV2s kommentator Nils Johan Semb idet klokka passerte halvtimen.

Etter 38 minutter skulle alle gode ting være tre for Cavani. På nydelig vis fikk Fred spilt ballen gjennom til Cavani som hadde fått fininnstilt sikte.

Alene med Antonio Mirante gjorde uruguayaneren ingen feil, og kunne sende Manchester United langt på vei til Europa League-finalen.

TOMÅLSSCORER: Edinson Cavani scoret to mot Roma. Foto: NTB Scanpix
TOMÅLSSCORER: Edinson Cavani scoret to mot Roma. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rop om straffe

Tre minutter ut i den andre omgangen ropte hjemmelaget på straffe. Maguire var uheldig å slo ballen opp i sin egen hånd, men dommeren vinket spillet videre.

Andreomgang bar preg av at et resignert Roma-lag som måtte håpe et aldri så lite mirakel for å slå ut Solskjær og co.

Men etter en drøy time spilt skulle Edin Dzeko sørge for at nullen sprakk for United. Pedro mottok ballen og kunne servere Dzeko som headet ballen i nettet bak de Gea. Og kun to minutter etterpå skulle Roma tenne et ørlite håp.

Bryan Cristante snudde seg rundt og banket ballen i krysset fra 16 meter. Skulle Roma klare det umulige?

Svaret kom ni minutter etterpå da Cavani scoret sitt andre for kvelden. Bruno Fernandes slo et glitrende innlegg, som Cavani enkelt kunne stange inn, og fjerne all tvil om avansementet.

Drøyt ti minutter før slutt skulle Nicola Zalewski sende Roma opp i ledelsen. Polakken sørget hvert fall for at Roma tok seieren i kveldens kamp, men Europa-League-finalen måtte han se langt etter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer