Irritert Thorkildsen gir blaffen

Andreas Thorkildsen tapte med minste mulige margin.

Andreas Thorkildsen var mer irritert enn skuffet over at han ikke fikk det til å klaffe i Golden League-åpningen i Berlin søndag.

Etter fem heller svake omganger fikk han opp 85,19 meter i aller siste kast. Det var en centimeter bak Tero Pitkämäki som vant med 85,20 meter.

Finnen hadde bare ett kast i konkurransen, for en strekk på høyre side av ryggen like under skulderbladet gjorde at han ikke kunne fortsette. 

- Jeg hadde flaks som vant her i dag, for en centimeter er ikke mye, sa finnen til NTB etter konkurransen. Pitkämäki vant sin tredje seier på Olympiastadion i Berlin, så det er tydelig at neste års VM-arena er litt av en lykkebane for ham. 

- Bislett er bare fem dager unna, så det var irriterende at det ikke klaffet her. Resultatet gir jeg for så vidt blaffen i, for dette er ikke den viktigste konkurransen for meg, men jeg skulle ikke ha kastet så veldig godt for å ha klart seieren i dag, slo Thorkildsen fast overfor NTB.

Dårlig 

- Jeg kastet dårlig i alle seks omgangene i dag, men kan ikke her nå og si hva som gikk galt. Jeg hadde en dårlig følelse helt fra oppvarmingen, så nå må jeg sette meg ned sammen med Åsmund (Martinsen) og se på videoen fra dette stevnet. Da må vi finne ut hva vi skal gjøre før Bislett kommende fredag, sa Thorkildsen.

Han innledet konkurransen i Berlin med et dødt kast på cirka 76-77 meter. I annen omgang fikk han 81,81 meter, og deretter fortsatte han med 82,88, 83,08, 78,31 og 85,19. 

SLO TIL I SISTEKASTET: Andreas Thorkildsen var lengst i sistekastet sitt, men det holdt ikke til seier. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
SLO TIL I SISTEKASTET: Andreas Thorkildsen var lengst i sistekastet sitt, men det holdt ikke til seier. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Det eneste jeg kan si er at kastingen kjentes veldig dårlig i dag, sa det norske OL-håpet etter at Pitkämäki tok første stikk denne sesongen.

Nå er han spent på hvordan den strekken finnen pådro seg kommer til å utvikle seg de nærmeste dagene. Thorkildsen, som slet med en nesten tilsvarende skade det meste av fjorårssesongen, vet hvor plagsomt det kan være for en spydkaster når ryggen slår seg vrang.

På det jevne 
- Rent generelt vil jeg si at dette var en konkurranse helt på det jevne, men heldigvis betyr ikke dette Berlin-stevnet så mye for meg. Jeg har plukket ut Bislett Games og OL i Beijing. Det er de to stevnene jeg vil vinne. Klarer jeg det, vil jeg være veldig fornøyd, sa Thorkildsen.

Det er ingen tvil om at søndagens Berlin-duell mellom Thorkildsen og Pitkämäki ble en aldri så liten nedtur. Finnen skadet seg og «sto av» etter innledningskastet sitt.

Deretter plundret Thorkildsen seg gjennom konkurransen. Han fikk opp noe som minnet om et godt kast i siste omgang, men også da ble det «stang-ut» for ham.

Både Thorkildsen og Pitkämäki snakket om kast på rundt 90 meter lørdag, men det ble en konkurranse der de lange og gode kastene glimret med sitt fravær.

Nytt møte

Det blir nytt møte mellom de to spydgigantene på Bislett om fem dager. I mellomtiden må Thorkildsen og trener Martinsen finne ut hva som gikk galt i Berlin. Trolig er det bare snakk om «en dårlig dag på jobben». Alt tyder på at Andreas Thorkildsen kommer tilbake til Bislett Games mer tent enn noensinne.

Irritert Thorkildsen gir blaffen

Etter Bislett-stevnet kommer Pitkämäki og Thorkildsen til å møtes også i Leiria i Portugal sankthanshelgen. Da er det europacup, et stevne som blir mer interessant enn på lenge på grunn av gigantmøtet i spyd.

GL-åpningen søndag viste også at det ikke er andre gullkandidater i spyd enn Thorkildsen og Pitkämäki, med unntak av Breaux Greer som ennå ikke har sesongåpnet.

Australieren Jarrod Bannister var en stor skuffelse i Berlin, og de andre kaster rett og slett for ujevnt.

PS! Ida Marcussen (20) viser knallform. Søndag klarte hun OL-kravet med glans i sjukampstevnet i Götzis. Kristiansand-jenta noterte 6213 poeng og endte på 11. plass.

(NTB)

TERO TIL TOPPS: Tero Pitkämäki vant årets første Golden League-stevne.