Irsk oddstipper krevde forklaring av Alta IF etter mistanke om kampfiksing

Forsto ikke norske regler.

 FIKK NOK:  Den irske oddstipperen hadde et behov for å få ut frustrasjonen etter å ha tapt penger på Altas kamp mot Strømsgodset 2. Foto: www.altaif.no
FIKK NOK: Den irske oddstipperen hadde et behov for å få ut frustrasjonen etter å ha tapt penger på Altas kamp mot Strømsgodset 2. Foto: www.altaif.noVis mer

(Dagbladet): Det skapte stor oppstandelse da Alta ble knust 7-0 av Strømsgodset 2 forrige uke.  Alta hadde en soleklar ledelse i 2.divisjon avdeling 2, og hadde bare ett tap gjennom hele sesongen.

Strømgodset 2 sleit i bunnen av tabellen, men hadde med seg en flokk med Tippeliga-spillere til oppgjøret i Drammen.

Det er ikke alle som har fått med seg reglene med andrelag i norsk fotball. Og en stakkars sjel i Irland tapte penger på oppgjøret.

Tippetips Etter å ha studert kampoppsettet og tabellen, mente iren at det var sikre penger, og ba broren om å sette penger på Alta.

Han hadde selvfølgelig ingen anelse om at Strømsgodset 2 stilte med en knallsterk tropp i oppgjøret.

Det fikk han til å mistenke kampfiksing, og iren sendte et brev til Alta, skriver klubben på sin hjemmeside.  De har oversatt brevet og vist fram den morsomme historien som oppsto.

- Forklar meg, om du kan, hvordan i all verden ditt lag presterte å slippe inn halvparten så mange mål som dere har gjort hele sesongen til nå mot «pub-laget» Strømsgodset 2, skriver iren.

Oddsentusiasten luktet ugler i mosen, og hadde flere forklaringen på hva som kunne ha skjedd:

- Var kampen fikset, eksempelvis ved at Alta-treneren henvendte seg til kommisjonæren i Drammen med en koffert full av norske kroner, og proklamerte: «Jeg vil sette denne kofferten full av norske kroner på at Strømsgodset 2 banker livskiten ut av Alta i dag», mente iren kunne ha skjedd.

Men han hadde også flere forslag:

-Deltok Alta-laget i «The world beer drinking championships» dagen før kampen, hvor kravet er at enhver deltaker må kunne drikke minst 36 enheter pils med sju prosent alkohol uten å bli syk?, spør oddstipperen.

Store problemer Alta IFs Tron Møller Natland svarte den irske oddseksperten, og forklarte i detalj om de norske reglene. I brevet, som du kan lese på Altas hjemmeside, legger han med flere humoristiske bemerkninger.

Det satte iren pris på. Han ga igjen lyd fra seg, og ga følgende beskjed:

- Den utfyllende informasjonen du har gitt meg gjør bildet mye klarere. Jeg skal følge med på dere i framtida, og dersom jeg på ett eller annet tidspunkt besøker Norge kommer jeg kanskje innom for å se en Alta IF-kamp, skriver oddstipperen.

Som ble litt fattigere, men en historie rikere.