Isabel er på lag med VM-jentene

Fotballjentenes første utfordring i VM heter ikke Frankrike, men Isabel. Den hissige orkanen kan gi Norge en fordel i åpningskampen.

Fotballjentene ladet opp med trening i går klokka 17 norsk tid. Kort tid seinere nådde Isabels stormsenter land i North Carolina med vinder opp mot 160 kilometer i timen. Orkanen er ventet å treffe Philadelphia, der de norske jentene oppholder seg, i morgen klokka 14 norsk tid.

De norske jentene har spilt mot Frankrike ti ganger tidligere. Norge har vunnet sju kamper og tre er endt uavgjort. Målforskjellen er 21- 2 i norsk favør. I utgangspunktet skal Norge overkjøre dem. Jentene tror i tillegg at uværet faktisk kan gi dem litt hjelp.

- Når det først regner her, så bøtter det ned. Da kan det bli vanskelig for banen å ta av alt vannet. Jeg håper vi er bedre trent enn Frankrike. Da kan vi få en fordel hvis banen blir tung, sier Hege Riise til Dagbladet.

Kan bli flyttet

- Det begynner å blåse opp her. Kampen går tidlig på dagen, men vi håper at Isabel likevel har avtatt en del i styrke før avspark, sier Riise.

Landslaget har vært klar over orkanen hele uka, og har lagt opp til at forberedelsene rett før kampen kan bli annerledes enn hva de er vant til. Arrangørene har allerede åpnet for at åpningskampene flyttes til søndag, hvis været blir altfor ille.

- Orkanen kan også få konsekvenser for treningen. Det kan hende vi må trekke innendørs og trene på kunstgress, sier Riise.

Over 300000 mennesker langs kysten er bedt om å komme seg bort fra lavtliggende steder, og rundt en halv million mistet strømmen da orkanen dundret innover fastlandet. Riise er proff i Carolina Courage i North Carolina, og har mange kjente i staten.

- Jeg snakket med noen av dem onsdag kveld. Da begynte de å gjøre seg klare til orkanen, sier hun.

Bortsett fra det truende været, er alt klart for åpningskampen. I går dro flere av jentene på shopping etter treningen.

- Det er veldig godt humør i troppen, og det er en løs og ledig tone. Vi er i rute, sier Riise til Dagbladet.

Landslagstrener Åge Steen sier til NTB at han er fornøyd med oppladningen til kampen så langt.

- Det virker som en del vind og regn er på vei. Det er derfor viktig at vi har fått gjennomført godt treningsarbeid så langt. Jeg føler at vi er klare for kamp. Det er bra, for det kan bli vanskelig å få gjort så mye på trening før lørdag.

Skadet

Under treninga i går formiddag skadet reservekeeper Ingrid Hjelmeseth hånda da hun skulle redde et skudd fra Dagny Mellgren.

- Normalt er ikke dette noen langvarig skade, men vi kan ikke si noe sikkert før det er gått et døgn, sa landslagslege Meyer-Myklestad.

<B>TIL VM-BYEN: </B> Hege Riise.