I KINA: Isabell Herlovsen prioriterte profftilværelsen framfor landslaget i sommer. Nå gjør hun comeback. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
I KINA: Isabell Herlovsen prioriterte profftilværelsen framfor landslaget i sommer. Nå gjør hun comeback. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Landslagskrangelen

Isabell Herlovsen mener Ada Hegerberg tok for stor plass

Herlovsen gjør comeback på landslaget.

(Dagbladet): Isabell Herlovsen ga seg på det norske fotball-landslaget for å satse alt på profftilværelsen i Kina.

Derfor var ikke Herlovsen aktuell for EM i sommer. Sluttspillet i Nederland endte som kjent med en gedigen fiasko for Norge med null mål og null poeng.

I etterkant av mesterskapet trakk også stjernespissen Ada Hegerberg seg fra landslagsspill.

Hun mente kommunikasjonen, forberedelsene og opplegget rundt landslaget var for dårlig, og ville satse alt på klubblaget Lyon. Avgjørelsen satte sinnene i kok i fotball-Norge, selv om landslaget har fulgt opp med to strake seire i VM-kvaliken denne høsten.

Og nå er altså den gamle landslagsspissen Isabell Herlovsen klar for mer landslagsspill.

- Jeg syns avgjørelsen Ada har tatt er litt merkelig, egentlig. For å være ærlig. Det gir kanskje et signal til de yngre som en dag håper å være med på landslaget. Nå har jo Ada sagt nei, så jeg føler ikke at folk bør mase på henne for å komme tilbake igjen, sier Herlovsen i et intervju med TV 2 i kveld.

Herlovsen forklarer sin egen pause med den kinesiske klubbens ønske om å ha henne med i seks seriekamper i juli, altså akkurat da EM gikk av stabelen i sommer.

Herlovsen sier hun ikke ga seg på landslaget på grunn av Hegerberg, men hun tror Hegerbergs opptreden kan ha gjort medspillerne hennes på landslaget dårligere.

- Sånn som jeg så det nå når de spilte de to kampene (etter EM, red.anm.), så så det ut for meg som om folk klarte å slippe skuldrene mer ned. Det er mulig hun har tatt for stor plass. Hun er veldig tydelig, hun setter krav, og det skal være lov, men hvis det går ut over prestasjonen til andre spillere, så blir jo det også feil, sier Herlovsen til TV 2.

Dagbladet har ikke fått kontakt med Ada Hegerberg så langt i kveld.