DOBBEL LENE: Lene Mykjåland scoret begge målene da Norge spilte på seg VM-selvtillit ved å slå Finland 2-0 i generalprøven i Drammen. Foto: NTB Scanpix
DOBBEL LENE: Lene Mykjåland scoret begge målene da Norge spilte på seg VM-selvtillit ved å slå Finland 2-0 i generalprøven i Drammen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Isabell Herlovsen undersøkes i kveld

- Tror ikke det er menisk.

• Norge - Finland 2-0.

DRAMMEN (Dagbladet): Rett før pause fikk Isabell Herlovsen(26) akutt vondt i kneet. Hun måtte gå av banen.

- Jeg vet ikke hva som skjedde egentlig. Jeg var jo helt alene ute på sida der. Ingen duell eller noe sånt. Jeg skulle begynne å løpe, da ble det plutselig vondt, sier Herlovsen, som haltet rundt i pressesonen etter Norges 2-0 seier mot Finland i VM-generalprøven i Drammen i kveld.

Førstevalg - Legen sier at det i alle fall ikke er noe menisk eller korsbånd eller noe sånt. Forhåpentligvis er det noe som kan gå over av seg selv ganske så fort. I alle fall før VM, sier Herlovsen, som er et soleklart førstevalg på Even Pelleruds lag i VM-åpninga mot Thailand i Ottawa 7. juni.

Bekymret - Det var ikke noe gøy å se henne gå av, sier en bekymret landslagssjef om den løpssterke og anvendelige LSK-spilleren, som startet kveldens kamp som spiss.

Med full uttelling hadde hun scoret to mål på de to store sjansene hun fikk. For en gangs skyld bommet hun på begge. Det spiller egentlig liten rolle så lenge Lene Mykjåland hadde roen de andre angrepsspillerne manglet.

Mykjåland satte iskaldt inn begge Norges to mål  - og skaffet med det både seg selv, resten av laget og ikke minst lagledelsen den gode følelsen de sårt trengte etter to sure strake tap mot Nederland og Belgia.

- Verdensklasse, sier Pellerud om scoringene.

- Veldig moro å score. Men det viktigste er at vi fikk det løftet vi har etterlyst og jobbet for. Kampen i dag var et klart framskritt. Det var en god opplevelse, og det er alltid viktig i fotball, sier Mykjåland selv.
- I meste laget Også Even Pellerud var tilfreds med mye i kveld.

- Vi fikk den oppturen vi forventet etter den sista ukas treninger. De har vært gode. Vi holdt nullen, vi hadde langt bedre struktur og lagdelene opptrådte langt mer samlet. Men det er fortsatt mangler, og vi har ting å jobbe med. Ikke minst ble vi altfor lave og lot Finland få for mye rom i starten av andre omgang, sier Pellerud, som også er småbekymret for alle skadene i laget.

Fra før er selvskrevne spillere som Caroline Graham Hansen og Ingvild Stensland ute. Verken langkaptein Trine Rønning eller Elise Thorsnes er foreløpig spilleklare. Og i går måtte altså Isabell Herlovsen hinke av banen.

- I meste laget, sier Pellerud om skadene.

• Isabell Herlovsen blir undersøkt på spillerhotellet i kveld. Vurderer det medisinske støtteapparatet det nødvendig, blir hun sendt til videre undersøkelser i morgen.