Isabell Pedersen håper den «emosjonelle biten» er borte

Da kan det bli semifinale i friidretts-EM.

KLAR FOR EM: Isabell Pedersen under mandagens pressekonferanse utenfor Zürich i forbindelse med EM i friidrett. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
KLAR FOR EM: Isabell Pedersen under mandagens pressekonferanse utenfor Zürich i forbindelse med EM i friidrett. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

Isabell Pedersen (22) har slitt med betennelse under den ene foten og innser at årets friidretts-EM i Zürich på mange måter bare blir en vei mot nye mål.

Tirsdag formiddag er det kvalifisering for hennes distanse 100 meter hekk. En eventuell semifinale går senere tirsdag.

- Jeg håper og tror på en semifinale. Jeg er kommet i et veldig tøft heat. Da må jeg få det til å løsne og få mer flyt. Jeg er nok avhengig av det blir årsbeste eller personlig rekord, sa 22-åringen under mandagens pressetreff.

Tøft Fjorårets europamester i U23-klassen vet at konkurransen er en annen som senior. 24 europeere har løpt raskere enn Pedersens 13,07 denne sesongen. Hennes personlig rekord er 13,04.

- Jeg får ta det som det kommer og håper at jeg er 100 prosent skadefri mentalt også, og at den emosjonelle biten er borte.

- Hva mener du med det?

- At jeg har tro på at jeg selv er god nok, sier 22-åringen.

Mange skader I vinter slet talentet med en hamstringskade. I sommer er det en betennelse under hælen som har hemmet henne.

- Men nå er det langt fra så ille som tidligere i sesongen. Jeg klarte ikke å gå da jeg måtte stå over Bislett Games, forteller Pedersen.

Isabell Pedersen har vært en mesterskapsløper i aldersbestemte mesterskap. Hva er forskjellen fra den gang og den mer voksne utgaven av deg?

- Jeg var mer nervøs under forrige EM. Jeg er blitt mer tålmodig. Det har vært min svakhet i mange år. Nå tenker jeg mer langsiktig. Jeg setter ikke det samme presset på meg selv, som jeg gjorde som junior. Dette mesterskapet går som det går. Det blir et mål på veien mot en god sesongavslutning i midten av september. Målet er å få en skadefri vinter og at jeg er tilbake i topp form til innendørs-EM i mars i Praha til vinteren, sier løperen.

(NTB)