Isabell sendte Norge til semifinalen

Senket Kina i sin første kamp fra start.

(Dagbladet.no): VM-kvartfinale: Norge - Kina 1-0.

Isabell Herlovsen fikk omsider sjansen fra start i dagens VM-kvartfinale mot vertsnasjonen Kina. Det viste seg å være et sjakktrekk fra Bjarne Berntsen - for da Herlovsen fikk Norges eneste sjanse i første omgang, knallet kunn ballen i mål.

- Isabell har vist at hun er en jente for de store anledningene. Dette var herlig for Isabell, hun har jobbet hardt så dette har hun fortjent, sier en meget fornøyd Berntsen til NRK.

Norge møter Tyskland i semifinalen onsdag. Tyskland banket Nord-Korea 3-0 i går. Berntsens jenter har gode resultater mot tyskerne i de siste møtene, men Berntsen frykter at Tyskland får en lettere inngang til kampen.

Må utlikne fordelen

- Tyskland får tre kamper på ti dager, vi får tre kamper på sju dager, sier han.

Tyskland vil også få en hviledag mer inn mot semifinalen, så nå blir restitusjon en nøkkel for de norske jentene.

- Vi må utlikne forskjellen i hviledøgn, og begynner allerede i kveld, sier Berntsen.

GREP SJANSEN: Isabell Lehn Herlovsen har sittet på benken fra start i alle kampene før dagens kvartfinale. I dag startet hun, og ga Norge ledelsen i kampens 32. minutt. Foto: Sara Johannessen, Scanpix
GREP SJANSEN: Isabell Lehn Herlovsen har sittet på benken fra start i alle kampene før dagens kvartfinale. I dag startet hun, og ga Norge ledelsen i kampens 32. minutt. Foto: Sara Johannessen, Scanpix Vis mer

Norge kom tidlig under press, og rundt midten av omgangen hadde Kina et par store sjanser, men alltid solide Bente Nordby holdt buret reint.

Først i kampens 32. minutt minutter fikk Norge sin første skikkelige målsjanse:

Isabell Herlovsen skar inn i feltet på venstresiden, utnyttet en gedigen feilvurdering av en kinesisk forsvarsspiller og satte ballen hardt over den kinesiske keeperen.

Kanonskudd

Norge skapte knapt en målsjanse utenom scoringen i første omgang, men gikk til pause med ettmålsledelse.

Sju minutter inn i andre omgang var Ingvild Stensland nær ved å doble ledelsen på et fantastisk langskudd fra 25 meter. Den kinesiske keeperen Zhang fikk en fingertupp eller to på ballen, og det var akkurat nok til at ballen gikk i krysstanga og ut i stedet for rett i mål.

Kineserne presset Norge i store deler av også den andre omgangen uten å komme til mange farlige sjanser.

Mot slutten fikk Ragnhild Gulbrandsen reddet et forsøk på en heading etter frispark, men heller ikke Norge skapte stort i andre omgang.

Isabell sendte Norge til semifinalen

Det gjorde jo ingenting, så lenge Norge var dødelig effektive da de fikk sjansen.

Isabell sendte Norge til semifinalen
UTNYTTET MISS: Herlovsen snappet våkent ballen etter en miss i det kinesiske forsvaret, og keeper Zhang kunne lite gjøre med avslutningen.