SENSASJON: Isabella Fidjeland (17) tok gull foran Nina Løseth og Rikke Gasmann-Brott. Mona Løseth og Lotte Smiseth Sejersted kjørte ut.
Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
SENSASJON: Isabella Fidjeland (17) tok gull foran Nina Løseth og Rikke Gasmann-Brott. Mona Løseth og Lotte Smiseth Sejersted kjørte ut. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpixVis mer

Isabella (17) med sensasjonsseier i alpint-NM

- Dette er det største jeg har gjort i karrieren.

Isabella Fidjeland (17) overrasket med NM-gull i storslalåm for kvinner lørdag. Leif Kristian Haugen vant mennenes renn.

Fidjeland tok gull foran Nina Løseth og Rikke Gasmann-Brott. Mona Løseth og Lotte Smiseth Sejersted kjørte ut.

- Dette er det største jeg har gjort i karrieren. Utrolig moro å vinne NM-gull. Dette var totalt overraskende. I dag fikk jeg til kjøringen veldig bra og fikk egentlig full klaff, men jeg hadde ikke trodd på NM-gull, sa Fidjeland, som har både norsk og tysk statsborgerskap.

Nina Løseth mistet balansen i nest siste port og tapte gullet i Hemsedal. Hun var 0,19 sekunder bak Fidjeland.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Sølv er jeg greit fornøyd med, men en slik feil er ikke greit. Det skal bare ikke skje, sa hun.

Moro Leif Kristian Haugen tok mennenes gull foran Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal. Det skilte 0,26 sekunder mellom Haugen og Jansrud, mens Svindal var nesten halvannet sekund bak gullvinneren.

- Utrolig moro med seier. Dette er mitt aller første NM-gull, og det er jo noe alle utøvere vil ha med seg i bagasjen. De siste årene har jeg ikke fått deltatt på grunn av studier i USA, og i fjor ble jeg syk da NM i Oppdal begynte. Kjøringen i dag var veldig bra, og jeg følte i 2. omgang at jeg hadde ganske kontroll på dette, sa Haugen.

Over Både Jansrud og Svindal kjørte sitt siste NM-renn for sesongen. Begge står over slalåm søndag.

- Jeg synes at jeg kjørte bra storslalåm i dag. Bortsett fra en feil i henget i 2. omgang er jeg veldig godt fornøyd. Det har vært en lang og bra sesong, og det er godt å være ferdig med sesongen, sa OL-vinner Jansrud.

(NTB)