Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i friidrett 2017

Isabelle Pedersen båret av banen i semifinalen, misset finalen med en hundredel

Løp semifinale i kveld.

TÅRER: Det var en sønderknust Isabelle Pedersen som måtte hjelpes av banen etter målgang.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TÅRER: Det var en sønderknust Isabelle Pedersen som måtte hjelpes av banen etter målgang.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Isabelle Pedersen dro på seg en skade i høyre hamstring idet hun misset VM-finalen på hundre meter hekk med en hundredel i kveld.

- Hun har fått en strekk i høyre hamstring, bekrefter presse-attache for det norske landslaget i VM, Morten Olsen, overfor Dagbladet.

Foreløpig er det ikke klart når strekken kom, men Pedersen ble båret av banen og satt i rullestol før hun ble kjørt inn til landslagslege Ove Talsnes.

- Hun er naturligvis veldig lei seg. Forståelig nok. Kanskje mest for skaden, men hun er en hundredel unna finalen som hun kanskje kunne greid om hun ikke hadde fått den skaden, sier Olsen.

Isabelle Pedersen gikk kontrollert videre fra forsøksheatet på 100 meter hekk i formiddag, men hadde overraskende nok skiftet teknikk i forkant av VM for å få større fart mot slutten av løpet.

- Jeg har byttet fra sju til åtte steg inn mot den første hekken. Vi bestemte oss for å gjøre dette av tre grunner. Hvis du skal gjøre en endring, så må det være press, det må være stress, og det må være kort tid. Farten i dag er betraktelig høyere i dag, fram til femte hekk. Vi gjorde det, veldig veldig bra i dag, sier Pedersen til Dagbladet i formiddag.

Og ekstra fart kunne hun saktens trenge etter å ha havnet i et knalltøft heat i semifinalen.

Pedersen var helt i front av løpet lenge, men klarte ikke følge verdensrekordholder Harrison helt inn.

Pedersen var en hundredel etter Harrison, og det var akkurat nok til å gå glipp av morgendagens finale.

Av de åtte på startstreken hadde fem damer bedre personlige rekorder, og alle sammen hadde også løpt raskere enn Pedersen på distansen denne sesongen.

Og bare de to beste i heatet gikk direkte til finalen.

Med verdensrekordholder Kendra Harrison i samme felt, var nåløyet trangt for direkte avansement, men også de to beste tidene som ikke direktekvalifiserte fra de tre semifinalene, fikk også finaleplass.

Sally Pearson (Australia) og Nia Ali (USA) gikk direkte til finalen fra det første heatet, Christina Manning (USA) og Alina Talay (Hviterussland) fra det andre, og Dawn Harper Nelson (USA) og Pamela Dutkiwicz (Tyskland) fra det siste.

Kendra Harrison (USA) og Nadine Visser (Nederland) gikk videre på tid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!