Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bislett Games 2017

Isabelle Pedersen er skadefri og ni hundredeler unna norsk rekord: - Dette er starten på noe nytt

I GODT HUMØR: Isabelle Pedersen møtte pressen to dager før Bislett Games i Oslo. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
I GODT HUMØR: Isabelle Pedersen møtte pressen to dager før Bislett Games i Oslo. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bislett Games-general Steinar Hoen snakket varmt om den nye vinen i norsk friidrett mens han presenterte veteranene Karoline Bjerkeli Grøvdal og Isabelle Pedersen sammen med nykommeren Hedda Hynne på pressekonferansen før Bislett Games torsdag.

– Dette året har vært det morsomste jeg har hatt når det gjelder markedsføringen av arrangementet, sa Hoen på pressekonferansen.

Isabelle Pedersen er blant dem som har tatt store steg i år og som er med på å skape forventninger til gode norske resultater torsdag.

For en drøy uke siden, perset hun med tida 12.83 på 100 meter hekk, og klokket inn ni små hundredeler bak Christina Vukicevic Demidovs norske rekord på 12.74.

Vinkler og matte

Det er med andre ord ekstremt lite som skiller henne fra å sette sitt eget navn bak den norgesrekorden.

– Den enkleste måten å si det på er at det skal være én hekkepassering som skal gå litt bedre, sier Pedersen til Dagbladet.

– Hva betyr det?

– Da må man tilbake til matematikk, faktisk. Det skal være riktige vinkler for at man skal få det riktige svaret. Sånn er det i hekk også, man skal ha de riktige vinklene for å mest mulig ut av hver passering. Gjør du det riktig, eller mest mulig til en fasit, så får du det til, smiler hun.

Humøret er på topp foran stevnet på hjemmebane. Isabelle har roen og troen på at det hun har gjort i vinter og vår har vært av en helt annen kvalitet enn det hun har fått til de siste sesongene.

– Hvis du ser på de siste sesongene så har jeg to år med skader, og ett år med sykdom. Det har gjort at det ikke har vært så optimalt. I år har vi fått lov til å trene mer basetrening, fått en litt tryggere grunnmur, og jeg har holdt meg både frisk og skadefri. Det har gjort at jeg så å si har fullført alt som skal være å fullføre, sier hun.

Ny start

Nitide studier av teknikken på video har gjort henne helt trygg på at den norske rekorden en dag kommer til å bli hennes. Akkurat når og hvor fort hun kan løpe den hundremeteren vil hun derimot ikke si noe om.

– Du vet jeg ikke kan svare deg på det. Hadde jeg hatt svaret, så kunne jeg sagt det, men det er umulig å si hva makspotensialet mitt er. I år er det en sesong der vi kommer til å droppe ned tiden steg for steg, men jeg gleder meg egentlig mer til neste år og året etter der, hvor vi har fått gjort dette gang på gang på gang.

– Så dette er egentlig starten på noe nytt?

– Ja. Og hvis jeg gjør det jeg trener på gjentatte ganger på trening, så sitter det i konkurranse også. Gjør jeg det i konkurranse, så dropper tiden. Det er så enkelt.

Grøvdal går for norsk rekord

Karoline Grøvdal Bjerkeli skal løpe 3000 meter hinder på Bislett torsdag. Det er en distanse hun ikke har prøvd seg på siden 2011, og der hun selv satte norsk rekord for ti år siden.

– Jeg har så lyst til å løpe på Bislett at da tar jeg det jeg får, sier en smilende Grøvdal om valget av distanse.

– Nei da, jeg tenkte på det allerede i fjor, at jeg har lyst til å prøve å løpe hinder. Litt fordi jeg ser at jeg er såpass god på løpinga, og så er det litt dårligere nivå på hinder enn på 5000 meter i verdenstoppen. Litt kynisk, med tanke på VM og medaljer, så har det ligget litt i bakhodet at det hadde vært gøy å sett hvordan jeg kunne hevdet meg der, forklarer hun.

VM går i London i august, og Grøvdal er allerede kvalifisert for både 1500, 5000 og 10 000 meterne der. Klarer hun VM-kravet på 3000 hinder torsdag, står hun fritt til å velge distansene hun vil løpe, alt etter form, lyst og medaljesjanser.

– Det føler jeg er veldig behagelig, og i prinsippet trenger jeg ikke bestemme meg før jeg er i London. Det blir selvfølgelig ikke alle distansene, men det blir nok to av dem. Jeg velger nok dem jeg kan hevde meg best på i VM, sier Bjerkeli Grøvdal til Dagbladet.

Hele Norges coronakart