KLAR: Isabelle Pedersen skal først løpe på fredag, men gleder seg over Karsten Warholm. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KLAR: Isabelle Pedersen skal først løpe på fredag, men gleder seg over Karsten Warholm. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Friidretts-VM, London:

Isabelle Pedersen håper på «Warholm-effekt»: - Det er utrolig gøy å se

Isabelle Pedersen (25) håper at Karsten Warholms finaleplass kan gjøre at både hun selv og andre norske troppen kan klare det samme.

25-åringen hadde sitt pressetreff på Grange Tower Bridge Hotell tirsdag formiddag, og Warholm ble naturlig nok et tema i plenumstreffet hun hadde med den skrivende pressen før etermediene fikk sitt.

Bergensjenta med bosted i Oslo sier det var en beroligelse at Warholm tok seg uanfektet til finalen etter sin kontrollerte semifinale mandag kveld.

- Jeg synes det var veldig, veldig fint for helheten at Karsten kom til en finale som 21-åring i en veldig, veldig tøff gren. Det er utrolig gøy å se. Det er en hardtarbeidende person som gir tilbake til sporten. Det gjør det ekstra gøy, sa Pedersen.

Rutine

Selv om Isabelle bare er 25 år, er hun en av de mest erfarne i den norske troppen.

Vi er i en fase der vi har et generasjonsskifte, og vi ser at allerede i det første store mesterskapet så begynner det å komme. Det er veldig gledelig for hele laget og for idretten generelt i Norge at vi gjør det bra. Vi er 12 (egentlig 13) her, og vi har faktisk klart å få en til finale, og forhåpentlig klarer vi å få flere dit også.

- Tar det bort litt av presset på deg selv?

- Ja. Desto flere som presterer, desto flere får det presset som kommer utenfra. Det gjør at vi blir flere som kan støtte hverandre. Det er ikke bare det, men det betyr også at det blir flere som forstår hvordan ordet suksess skrives. Hva skal til? Hvordan håndtere det? Hva er det som skjer i opp- og nedturer? Det er viktig. Det er sånn utøvere og et landslag vokser og som gjør at flere kan komme dit. Derfor håper jeg virkelig at det er flere enn Karsten som kommer til finale.

Form

Isabelle skal selv ikke i aksjon før under kvalifiseringen på 100 meter hekk fredag formiddag. En eventuell semifinale følger senere samme kveld. Finalen går først lørdag kveld, og det er en plass der som er hennes hovedmål. Det har det vært helt siden hun startet sesongen. Isabelle Pedersen har vært nær en finaleplass i mesterskap før også. Før to sesonger under VM i Beijing var hun fem hundredeler unna. I OL i Rio de Janeiro sist sommer var hun seks hundredeler for seint ute til det aller ypperste selskap.

- Det har vært en periode siden Monaco der vi har trent på start og mer hurtighet, rett og slett for å trene eksplosivitet og fyre opp systemet siden det skal være på det aller, aller beste akkurat nå. Det har vært gøy og at jeg synes at jeg har fått framgang. Jeg føler at det er lettere å løpe over de ti hekkene enn det har vært tidligere i sesongen.

- Er du klar for din første, store finale?

- Det er selvsagt målet. Det ville ha vært veldig gøy, men det fordrer at jeg må levere for å få det til. Jeg skal ut å gjøre en god jobb og føler egentlig at jeg er klar, sier korthekkløperen.

(NTB)