KOM SEG VIDERE: Isabelle Pedersen hadde ingen problemer med å ta seg til kveldens semifinale på 100 meter hekk. Foto:AP David J. Phillip/ NTB Scanpix
KOM SEG VIDERE: Isabelle Pedersen hadde ingen problemer med å ta seg til kveldens semifinale på 100 meter hekk. Foto:AP David J. Phillip/ NTB ScanpixVis mer

VM i friidrett 2017

Isabelle Pedersen klar for semifinale etter tredjeplass i forsøket

Byttet teknikk for VM.

LONDON (Dagbladet): Isabelle Pedersen hadde fjerde beste personlige rekord i innledningsheatet sitt på 100 meter hekk i VM.

På papiret skulle det være nok til å gi avansement til kveldens semifinaler, da de fire beste fra hvert forsøksheat gikk rett til finalen.

Fra bane to løp Pedersen inn til tida 12.94 og tredjeplass i heatet.

Dermed er hun videre med god margin fra heatet.

- Jeg syns det var veldig fint. I dag var jeg oppe klokka seks, men det tok meg nesten hele oppvarmingen å prøve og våkne litt eksplosivt i dag. Jeg syns det var en treig start. Jeg er jo ikke en morgenperson, det er helt klart, sier Pedersen i pressesonen etter løpet.

- Jeg ser fram til at jeg har fått våknet skikkelig og spist litt mat, så er semifinalen bedre, fortsetter hun.

Byttet teknikk

Overraskelsen for alle som sto der, var teknikkendringen Pedersen har gjort etter Diamond League-stevnet i Monaco i juli.

- Jeg har byttet fra sju til åtte steg inn mot den første hekken. Vi bestemte oss for å gjøre dette av tre grunner. Hvis du skal gjøre en endring, så må det være press, det må være stress, og det må være kort tid. Farten i dag er betraktelig høyere i dag, fram til femte hekk. Vi gjorde det, veldig veldig bra i dag, sier Pedersen.

- Er dette et varsel om bedre tider?

- Ja, det er det jeg føler. Jeg har mer kapasitet, og jeg har mulighet til å ta tak i de tingene som skal til for å gjøre det.

Hovedpoenget med stegbyttet er altså å spare krefter i åpningen av løpet, for så å ha mer å spa på med mot slutten.

- Det er det som er tingen. Hvis du bruker mindre energi til å begynne med, har du mer overskudd til slutten. Vi følte at jeg døde mer til tiende hekk enn jeg burde gjøre i forhold til hva jeg har gjort til tider. Derfor byttet vi, og jeg er veldig spent på å se hva som viser seg i semien, sier Pedersen til Dagbladet.

Luktet på rekord i juni

Under Bislett Games i juni var Isabelle Pedersen en hundredel bak Christina Vukicevics norske rekord på 100 meter hekk.

Da snublet hun seg i mål, og målinger Pedersen har gjort på det siste steget før siste hekk, viser ifølge henne selv at hun lå an til 12.69 i det løpet.

I stedet klokket hun inn på 12.75.

- Forskjellen fra tidligere sesonger, der jeg har måttet lagt inn en toppform for å klare et krav, er at jeg nå har lagt opp sesongen slik at jeg skal være i form her, sier Pedersen til Dagbladet i London.

På Bislett var Pedersen oppgitt over at den norske rekorden glapp, men formen skal altså være bedre nå.

Likevel er det ikke rekord hun har i tankene når VM fortsetter med semifinaler allerede senere i kveld.

– Målet for denne sesongen var å ta denne finaleplassen. Selvfølgelig er det også mange delmål, og de er like viktige som å ta selve hovedmålet. Jeg vil være kjempefornøyd om jeg tar norsk rekord, men skuffet om jeg tar norsk rekord og det ikke holder til finale. Det er der jeg veldig gjerne vil være, sier Pedersen til Dagbladet.