KJEMPET SEG VIDERE:
Isabelle Pedersen løp inn til tredjeplassen i heatet sitt med 12,96 sekunder og tok seg greit videre til semifinalen på 100 meter hekk i VM.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KJEMPET SEG VIDERE: Isabelle Pedersen løp inn til tredjeplassen i heatet sitt med 12,96 sekunder og tok seg greit videre til semifinalen på 100 meter hekk i VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Isabelle Pedersen nådde VM-målet og semifinale

Tok seg greit videre på 100 meter hekk.

Isabelle Pedersen løp inn til tredjeplassen i heatet sitt med 12,96 sekunder og tok seg greit videre til semifinalen på 100 meter hekk i VM torsdag.

- Målet er nådd. Dette var et greit løp, og jeg er kjempefornøyd, sa hun til NTB etter å ha prestert det tredje raskeste hekkløpet i karrieren sin til nå. Det gjorde hun til og med i 1,8 sekundmeters motvind.

Hun har 12,88 som personlig rekord fra NM i Haugesund i månedsskiftet juli/august. Hun fikk kongepokalen for den prestasjonen.

- Løpet mitt i dette første heatet var greit, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg er kjempefornøyd, men jeg var lovlig nervøs før start. Det må jeg innrømme, sa hun med et kjempesmil.

Etter alle de norske nedturene i VM så langt, var hun tydelig lettet over å ha lyktes. Det skjedde ikke mange minuttene etter at både Karoline Bjerkeli Grøvdal og Henrik Ingebrigtsen var blitt utslått.

Ingen god start Pedersen fortalte at hun ikke fikk den starten hun hadde ønsket seg. Hun sa også at hun slet litt med rytmen. Det var med andre ord ikke noe perfekt løp. Da hun fikk høre at hun hadde løpt i motvind, ble hun temmelig overrasket, for det hadde hun ikke merket selv.

- Det var mye i dette løpet som var betraktelig bedre enn på treningene i Hongkong, men før semifinalen må jeg se enda mer på hvordan jeg skal angripe hekkene, sa hun.

- Nå tror jeg at jeg skal unne meg en kakebit. Det neste målet er personlig rekord, la hun til med et stort smil.

Fem år siden sist Isabelle Pedersen fortalte også at dette var det første seniormesterskapet der hun virkelig har lyktes. For det er fem år siden hun sist hadde suksess i mesterskapssammenheng. Da tok gullet i junior-VM.

- Først og fremst har jeg veldig lyst på en kjempesterk espresso, og etter det kommer jeg til å spise det jeg har lyst på, fortalte hun.

- Deretter må jeg begynne å forberede meg til semifinalen. Det kan jeg gjøre med senkede skuldrer. Jeg må jobbe med å holde rytmen bedre i neste løp, og så må jeg virkelig jobbe med avslutningen, fra den siste hekken og inn til mål. Der må jeg være like skjerpet som om det var en vanlig 100 meter jeg løp, forklarte hun.

Danielle Williams fra Jamaica var raskest i det første heatet på korthekken, der Pedersen løp. Den jamaicanske jenta hadde 12,77. Amerikanske Brianna Rollins løp raskest i forsøket på 100 meter hekk og fikk 12,67. Isabelle Pedersens tid holdt til 15.-plass totalt.

Semifinalene og finalen på korthekken for kvinner går fredag kveld.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram