VENTET I SPENNING: Isabelle Pedersen kikker opp på tavla etter nattas semifinale på hundre meter hekk. Tida på 12,88 var seks hundredeler for sakte for å nå finale.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VENTET I SPENNING: Isabelle Pedersen kikker opp på tavla etter nattas semifinale på hundre meter hekk. Tida på 12,88 var seks hundredeler for sakte for å nå finale. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Isabelle Pedersen seks hundredeler unna OL-finale: - Det løpet her var så inni natta dårlig

Den norske hekkeløperen ble nummer ti på 100 meter hekk i OL.

(Dagbladet): Isabelle Pedersen (24) løp klokka 2 i natt semifinale i OL på 100 meter hekk.

Hekkeløperen fra Bergen tok seg til semifinalen ved å tangere sin egne personlige rekord på 12,86 i forsøksheatet, og måtte under den tida eller bli blant de to beste i semifinalen for å klare å kvalifisere seg til finalen i OL.

Det klarte hun akkurat ikke. Pedersen ble klokket inn til tida 12,88 og fikk en soleklar tredejplass i sitt heat.

Pedersen hadde en litt dårlig start, men tok seg opp midtveis i løpet. Selv om hun ble nummer ti totalt i OL i hundre meter hekk, var hun meget skuffet få minutter etter løpet.

- Akkurat nå er jeg faktisk fryktelig, fryktelig skuffet. Det løpet her var så inni natta dårlig. Dette løpet var bare tull. Jeg er kjempeskuffet over egen prestasjon, sa Pedersen til TV 2.

Hun sa hun hadde lyst til å løpe fortere og at hun følte hun hadde mer i kroppen.

- I stedet for å være tøff, kald og kul kjenner jeg på det at jeg er så nære. Det stotter litt innimellom og blir ikke som jeg hadde håpet, sa hun.

24-åringens heat ble vunnet av amerikaneren Kristi Castlin på 12,63. Aller raskest i semifinalen var Brianna Rollins, også hun fra USA, som løp på 12,47.