Isabelle Pedersen tok soleklart NM-gull

Slo tilbake etter den vonde opplevelsen i Moskva-VM.

SLO TILBAKE: 
Isabelle Pedersen stormer inn til seier på 100 m hekk under NM i friidrett i Tønsberg. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SLO TILBAKE: Isabelle Pedersen stormer inn til seier på 100 m hekk under NM i friidrett i Tønsberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Isabelle Pedersen fikk en vond opplevelse på 100 meter hekk i Moskva-VM. Menstruasjonssmerter slo henne ut. Nå er godfølelsen på vei tilbake igjen.

Hun hadde så vondt på Lusjniki stadion at hun nesten ikke kunne løfte beina og var sjanseløs til å komme seg videre fra forsøket. VM-innsatsen endte i tårer, men i Tønsberg fredag var smilet og det gode humøret på plass igjen.

Hun stormet inn til soleklar seier på 100 meter hekk med 13,25. Tiden var temmelig ordinær og gjorde nok at hun ikke har noen muligheter i kampen om kongepokalen, men Isabelle var fornøyd.

- Det var et veldig greit løp med god følelse, slo hun fast overfor NTB etter å ha sikret NM-gullet.

Det klarte hun ikke i fjor, for da var det Tale Ørving som vant, men i Tønsberg var europamesteren i U23-klassen helt suveren.

NM viktig - NM-gull er alltid viktig å vinne. Det er moro å være med i NM. Her får jeg også den skikkelig klubbfølelsen, for det er jo ikke så ofte jeg møter klubbkameratene mine i løpet av en sesong eller, sa friskusen fra Bergen.

Hun fikk en «flying start» på NM, og for det som skal skje senere i mesterskapet var NM-gullet på korthekken viktig.

Isabelle Pedersen skal også hoppe både lengde og være med på 1000 meter stafett i mesterskapet, så for henne blir det tre travle dager i Greveskogen Idrettspark.

- Nå begynner moroa i dette mesterskapet, for jeg gleder meg mer til lengde enn det jeg gjorde før dette korthekkløpet. Jeg satser på å forsvare lengdegullet mitt fra i fjor, og mener jeg har en god mulighet til det, fortalte hun.

Lærte mye VM endte, som nevnt, i tårer, men likevel mener Isabelle Pedersen at hun lærte mye av det som skjedde i Moskva. Alt klaffet for henne i den russiske hovedstaden, bortsett fra det resultatmessige.

- Til tross for det som skjedde var VM positivt for meg. Jeg lærte mye av både jeg selv, men ikke minst det alle andre gjorde, sa Pedersen.

Nå gleder hun seg til å delta i Weltklasse, Diamond League-stevnet i Zürich. Der har hun fått plass på korthekken i U23-klassen.

- Jeg merket at timingen i løpingen min ikke var helt perfekt her i Tønsberg, men det kommer jeg til å rette på før jeg skal løpe i Zürich. Der kommer det til å bli 100 prosent, spådde Isabelle Pedersen.

(NTB)