Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Isachsen ble europamester

Rallycross-tittelen tilbake til Norge etter 12 år.

MESTER: Sverre Isachsen sikret EM-tittelen i rallycross, 12 år etter siste norske seier.
Foto: Johan Persson / SCANPIX
MESTER: Sverre Isachsen sikret EM-tittelen i rallycross, 12 år etter siste norske seier. Foto: Johan Persson / SCANPIX Vis mer

|||

Endelig, etter 12 år, klarte Sverre Isachsen å ta EM-tittelen i rallycross tilbake til Norge. Ludvig Hunsbedt var den siste som tok EM-tittelen i 1997, siden har den vært i Sverige

For første gang i historien har ett land dessuten tatt tre europamesterskapstitler i rallycross i samme år. Det ble Norge.

Sverre Isachsen vant A-finalen i Tsjekkia og sikret seg sin første EM-tittel i rallycross og sin 13. EM-rundeseier totalt. Knut Ove Børseth fra Trøndelag vant finalen i divisjon 2, mens Mats Lysen fra Brandval kjørte inn til tredjeplass i Divisjon 1A. Lysen og Børseth sikret EM-titlene sist helg i Polen.

Rusk

Det var en del rusk i maskineriet for Isachsen lørdag med bomgiring og en servostyring som røk. Første omgang måtte utsettes til søndag på grunn av støvplage og vanning av banen. Det protesterte Isachsen høylytt mot, uten at det hjalp. Isachsen var redd for at bilen kunne ryke, og da ble det dårlig tid til reparasjoner.

Isachsen vant første og annen omgang og sikret seg beste startspor i A-finalen. Han valgte å stå over tredje omgang. I annen omgang var Isachsen kun 32 hundredeler fra Martin Schanches banerekord fra 1996, men den gang var det ikke alternativspor. Egentlig kjørte Isachsen raskere enn Schanche.

Isachsen ledet finalen fra start til mål, og han fikk kjempejubel fra de flere hundre nordmennene som hadde tatt turen til Ceska Lipa og Sosnovabanen.

Ingen tvil

- Jeg var ikke i tvil, jeg skulle bli europamester. Jeg visste at om jeg fikk jeg en perfekt start og kom meg gjennom første sving, da var det ingen som kunne ta meg. Det klaffet hundre prosent, og finalen gikk som jeg hadde bestemt meg for. Det eneste som kunne stoppe meg var tekniske problemer med bilen, og heldigvis skjedde det ikke. Det føles gromt med EM-tittelen, sa Isachsen til NTB.

- Det var viktig for Norge og rallycrossen å få hjem EM-seieren. Det blir nok feiring i teamet langt utover kvelden og natten.

Henning Solberg hadde en gjesteopptreden i rallycross-EM uten at det ble stor suksess. Med 18.-, 3.- og -5.-plass i innledningsomgangene kom Solberg til B-finalen, som han vant. Det ga plass i A-finalen hvor han kom på femteplass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling