Isachsen ble europamester

Rallycross-tittelen tilbake til Norge etter 12 år.

MESTER: Sverre Isachsen sikret EM-tittelen i rallycross, 12 år etter siste norske seier.
Foto: Johan Persson / SCANPIX
MESTER: Sverre Isachsen sikret EM-tittelen i rallycross, 12 år etter siste norske seier. Foto: Johan Persson / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Endelig, etter 12 år, klarte Sverre Isachsen å ta EM-tittelen i rallycross tilbake til Norge. Ludvig Hunsbedt var den siste som tok EM-tittelen i 1997, siden har den vært i Sverige

For første gang i historien har ett land dessuten tatt tre europamesterskapstitler i rallycross i samme år. Det ble Norge.

Sverre Isachsen vant A-finalen i Tsjekkia og sikret seg sin første EM-tittel i rallycross og sin 13. EM-rundeseier totalt. Knut Ove Børseth fra Trøndelag vant finalen i divisjon 2, mens Mats Lysen fra Brandval kjørte inn til tredjeplass i Divisjon 1A. Lysen og Børseth sikret EM-titlene sist helg i Polen.

Rusk

Det var en del rusk i maskineriet for Isachsen lørdag med bomgiring og en servostyring som røk. Første omgang måtte utsettes til søndag på grunn av støvplage og vanning av banen. Det protesterte Isachsen høylytt mot, uten at det hjalp. Isachsen var redd for at bilen kunne ryke, og da ble det dårlig tid til reparasjoner.

Isachsen vant første og annen omgang og sikret seg beste startspor i A-finalen. Han valgte å stå over tredje omgang. I annen omgang var Isachsen kun 32 hundredeler fra Martin Schanches banerekord fra 1996, men den gang var det ikke alternativspor. Egentlig kjørte Isachsen raskere enn Schanche.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer