EUROPAMESTER: Sverre Isachsen (midten) sikret seg søndag EM-tittelen i rallycross for annen sesong på rad.Foto: Jørgen Steinli / Scanpix
EUROPAMESTER: Sverre Isachsen (midten) sikret seg søndag EM-tittelen i rallycross for annen sesong på rad.Foto: Jørgen Steinli / ScanpixVis mer

Isachsen sikret EM-tittelen

- Har ikke helt gått opp for meg ennå.

||| Sverre Isachsen sikret seg søndag EM-tittelen i rallycross for annen sesong på rad.

Ford-føreren endte bare på femteplass i Polen, men kunne likevel glede seg over en ny EM-triumf selv om én runde gjenstår av sesongen.

Isachsen har 133 poeng sammenlagt, mens toer Liam Doran fra Storbritannia har 121. I EM kan de dårligste resultatene strykes, og dermed kan ikke de andre førerne ta igjen nordmannen.

- Det har ikke helt gått opp for meg ennå, sa Isachsen om EM-gullet.

Dramatikk
Søndagens finale ble dramatisk for Hokksund-mannen, som hadde kjørt svært godt gjennom hele helgen. Han var raskest på tidskjøringen både i første og annen omgang. Det ga ham beste startposisjon i finalen. Han måtte bytte motor før løpet, og i finalen ble han påkjørt av Doran.

- Liam var litt raskere enn meg i starten, men jeg var på vei forbi ham igjen. Da dyttet han meg av banen, og jeg ble forbannet over kjøringen. Men nå er jeg bare glad. Det har vært en fantastisk sesong, sa han.

Finregning
Hokksund-mannen var ikke klar over at han hadde sikret seg tittelen da han kom i mål.

- Jeg visste på forhånd at jeg trengte å bli blant de tre beste for å sikre EM-gullet, men da jeg ble påkjørt, så det mørkt ut. Men Andreas Eriksson fikk problemer, og jeg ble til slutt nummer fem, samtidig som Liam Doran vant. Da jeg gikk i mål, visste jeg ikke om det holdt, men etter finregning fant vi ut at EM-gullet er mitt. Nå er jeg bare helt tom, sa 39-åringen.

Siste EM-runde kjøres i Tsjekkia om en uke.

- I finalen i Tsjekkia skal jeg kjøre fra alle. Da er det ikke noe press, og jeg skal bare ha det moro, lovet Isachsen.

(NTB)