FORLOVELSE: - Hun er mitt livs store kjærlighet, og jeg ville vise alle at kjærligheten seirer uansett, sa Marjorie Enya etter at hun hadde fridd til kjæresten Isadora Cerullo. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi/NTB Scanpix
FORLOVELSE: - Hun er mitt livs store kjærlighet, og jeg ville vise alle at kjærligheten seirer uansett, sa Marjorie Enya etter at hun hadde fridd til kjæresten Isadora Cerullo. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi/NTB ScanpixVis mer

Isadora røyk ut av OL. Men vant den aller gjeveste prisen

Forlovet seg midt på OL-arenaen.

(Dagbladet): Det var en kveld for førstegangshendelser i Rio mandag kveld.

Først ble Australia de første olympiske mesterne for kvinner i rugby, og ikke lenge etterpå ble brasilianske Isadora Cerullo en første olympiske utøveren som forlovet seg på en olympisk arena.

Cerullo, som spiller på det brasilianske rugbylaget, måtte se seg slått ut i gruppespillet og endte til slutt på niendeplass.

Likevel var det hun og kjæresten, 28 år gamle Marjorie Enya som jobber som frivillig på arenaen, som stjal showet.

- Mitt livs store kjærlighet

Enya fridde til Cerullo, og etter å ha kommet med en hjertevarm kjærlighetserklæring, fikk hun sitt «ja» og applaus fra hele arenaen.

- OL er kanskje over for meg, men nå skal jeg starte et nytt liv sammen med noen. Med en gang jeg fikk vite at hun skulle være med på laget, tenkte jeg at jeg måtte gjøre dette spesielt. Jeg vet at rugbytilhengere er fantastiske, og at de ville omfavne dette, sier Enya til BBC.

- Hun er mitt livs store kjærlighet, og jeg ville vise alle at kjærligheten seirer uansett.

Cerullo har både amerikansk og brasiliansk statsborgerskap. Paret, som har vært sammen i to år, bodde i USA, men flyttet til Rio for at Cerullo skulle ha de beste forutsetninger for å komme med på det brasilianske laget til OL på hjemmebane.

44

Det har aldri vært flere åpne homofile utøver i et OL, enn det er i Rio. Ifølge Outsports magazine, er det 44 utøvere som er åpne om dette.

Dette er nesten dobbelt så mange som det var i London for fire år siden.

Giftemål mellom personer av samme kjønn har vært tillatt i Brasil siden 16. mai 2013.