Isaksen fører midtbanearven videre

Trives som defensivt anker.

ARVEN: Ingvild Landvik Isaksen etter den norske treningen fredag i Kalmar. Norges første em kamp mot island endte 1-1. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ARVEN: Ingvild Landvik Isaksen etter den norske treningen fredag i Kalmar. Norges første em kamp mot island endte 1-1. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Ingvild Isaksen tar opp arven etter mange store navn som midtbaneanker på Norges kvinnelandslag i fotball. - Jeg trives veldig bra med å gjøre litt «drittjobb», sier hun.

Mange av Norges største kvinnelige fotballspillere har vært sentrale midtbanespillere. I støtteapparatet i EM er assistenttrener Hege Riise og toppfotballsjef Heidi Støre, og foran seg i indreløperrollene har Isaksen to andre: Ingvild Stensland og Solveig Gulbrandsen.

- Ingvild og Solveig gjør en veldig god jobb foran meg. Det blir enkelt for meg å fange opp 2.-baller og være 2.-forsvarer. Det er litt drittjobb, men jeg trives veldig bra med det, sier Kolbotn-spilleren.

Etter at Ingrid Ryland ble sittende på benken torsdag, er Isaksen den eneste som har vært på banen i alle 12 kamper siden Even Pellerud kom tilbake som landslagssjef. 24-åringen var god da Norge hadde full kontroll i første omgang mot Island torsdag, men i annen omgang fungerte det ikke like godt.

Mistet struktur - Før pause hadde vi utrolig gode avstander, og jeg hadde mange medspillere rundt meg. Da blir det lett å gjøre jobben, og jeg synes det var det beste vi har spilt så langt i år. I annen omgang mistet vi litt struktur, og det ble for mye en og en. Island fikk lov til å spille forbi oss, og da sank vi ned og ble for lave.

Landslagssjef Even Pellerud er ikke sikker på hvorfor Norge fikk problemer i annen omgang.

- Det ble noen sprekker i forsvarsmuren, særlig på midtbanen. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg tror ikke det var fordi vi ble slitne, sier han. Isaksen er enig.

- Vi blir jo slitne når tempoet er så høyt, men jeg føler at vi holdt fysisk kampen ut, sier hun.

Tøff oppgave Søndag blir det viktig å holde strukturen på midtbanen når et godt Nederland-lag står imot.

Det blir den første av tre svært viktige kamper mot nederlenderne, som er i Norges gruppe også i kampen om å komme til VM i Canada om to år.

Nederland overbeviste i 0-0-kampen mot Tyskland og var nær ved å påføre tyskerne det første EM-tapet siden 1996.

- Jeg er veldig imponert over Nederland. Jeg synes de var mye bedre enn Tyskland. Det blir tøft å møte dem. Da må vi prøve å holde nivået i 90 minutter, ikke falle som vi gjorde mot Island, sier Isaksen.

(NTB)