Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidretts-VM 2019:

Isene glapp diskosen, tror på medalje mandag

Ola Stunes Isene er klar for diskosfinalen.

TRAFF PÅ ANDRE FORSØK: 64.54 var mer enn nok for Ola Stunes Isene i diskoskvaliken. Mandag kaster han for VM-medalje. Foto: AP /David J. Phillip
TRAFF PÅ ANDRE FORSØK: 64.54 var mer enn nok for Ola Stunes Isene i diskoskvaliken. Mandag kaster han for VM-medalje. Foto: AP /David J. Phillip Vis mer

DOHA (Dagbladet): Diskoskasteren Ola Stunes Isene er nevnt som en outsider til VM-medaljene i øvelsen, men måtte gjennom en tøff kvalifisering til finalen mandag.

Av de store forhåndsfavorittene var det bare den svenske giganten, Daniel Ståhl som innfridde og klarte den automatiske kvalifiseringsgrensa.

Bak suverene Ståhl ser det ekstremt jevnt ut, og midt i den klynga er norske Isene.

Kvalifiseringskastet til Isene var på 64.54 meter, og med det var han bare 54 centimeter unna Matthew Dennys tredje beste kast i kvalifiseringen (65.08).

- Medaljen er nærmere ut fra hvordan jeg ser konkurrentene kaster. Hvis du ser Fedrick (Dacres) og Lukas (Weisshaidinger) som er de som blir ansett som andre- og tredjeplass, så presterer ikke de på sitt beste. Jeg ser begge sliter, og jeg har sett dem på trening også. De er ikke i den rytmen de var i tidligere i år, så håpet er litt større når jeg ser de litt større navnene kaste litt dårligere, sier Isene til Dagbladet.

- Håpet er styrket etter denne kvaliken?

- Ja, absolutt.

Glapp den første

For de av oss som overvar kvaliken, så det langt mindre overbevisende ut etter Isenes første kast. Da landet diskosen på 58.43.

- Det første kastet var rett og slett bare en bom, der diskosen glapp på fingrene. Oppvarmingskastet var på 65 meter, og da var jeg trygg på at jeg kom til å kaste lenger i konkurransen, sier Isene.

FINALEKLAR: Karsten Warholm hadde ingen problemer med å ta seg til VM-finale på 400 meter hekk. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Og med sjetteplass totalt i kvaliken etter at begge gruppene er ferdig kastet, kan Isene melde seg på supermandagen, der både Warholm, Ingebrigtsen-brødrene og Karoline Grøvdal Bjerkeli skal løpe finaler.

Ble nervøs

Selv om også Isene må innrømme at han svetta litt ekstra da han glapp den første diskosen.

- Selvfølgelig var jeg nervøs, men jeg klarte å holde roen, og hvis du så på videoen, så står jeg med henda oppe til den lander. Jeg var ganske klar over at det var et langt kast, smiler han.

Diskosfinalen går altså mandag klokka 20.15.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling