Isfront mellom Røkke og Hammam

Konflikten mellom Wimbledon-eier Kjell Inge Røkke og styreformann Sam Hammam er større enn noen gang. I går svirret det igjen hardnakkede rykter om at Hammam kommer til å bli fjernet fra Wimbledon i løpet av kort tid. I dag er Bjørn Rune Gjelsten på plass for å rydde opp i den tilspissede situasjonen.

og LEIF STANGEngelsk presse har lenge spekulert på om Sam Hammam snart kommer til å få sparken av de norske eierne. I går ble disse ryktene forsterket ytterligere.

- Noe kommer til å skje i forholdet mellom Sam og de norske eierne i løpet av helga, sier en kilde som står Hammam nær til den engelske avisa Daily Mail.

Frustrert Sam

I går kveld reiste Bjørn Rune Gjelsten til London for å rydde opp i den situasjonen stadig flere hevder kommer til å ende opp med at Sam Hammam får sparken som styreformann. Dagbladet fikk tak i Gjelsten på telefonen seint i går kveld.

- Kommer Hammam til å få sparken?

- Jeg ønsker ikke å kommentere situasjonen nå, er alt Gjelsten vil si til Dagbladet.

Det er likevel ingen tvil om at Røkke og Gjelsten ønsker seg større kontroll over Wimbledon. Dette sa Gjelsten om situasjonen i klubben i et intervju med Dagbladet søndag.

- Som eiere har Kjell Inge og jeg vært for passive. Med 80 prosent av kapitalen i klubben vil vi nå bli mer aktive. Vi tar også selvkritikk for at partner Sam Hammam ikke har fått den kommunikasjonen med oss som han ønsker. Han har vært frustrert. Det vil vi gjøre noe med.

Rykteflom

Også daglig leder i Røkkes fotball-selskap Wyndmore, Jan Petter Storetvedt, har merket rykteflommen rundt Hammam. Storetvedt ble i går kveld nedringt av engelske journalister, men heller ikke han vil si noe som helst om Røkkes forhold til Sam Hammam.

- Ingen kommentar. Jeg skal til London i helga, men som privatperson sammen med en gjeng fra Molde, sier en hemmelighetsfull Storetvedt til Dagbladet

Etter det Dagbladet erfarer har samarbeidet mellom Kjell Inge Røkke og Sam Hammam aldri vært dårligere enn det er nå. Det er en isfront mellom hovedaksjonæren og styreformannen. De to snakker ikke sammen lenger, og dermed er det opp til Bjørn Rune Gjelsten å rydde opp. En av løsningene som er skissert er at Gjelsten kjøper ut Hammams eierandel på 20 prosent i Wimbledon, slik at klubben blir 100 prosent norskeid. Røkkes selskap Wyndmore eier i dag 80 prosent av aksjene i London-klubben.

Bakke-rapport

Den gamle Sogndal-kjempen Svein Bakke, legger i disse dager siste hånd på konklusjonene av sin konsulent-rapport om forholdene i Wimbledon. Etter det Dagbladet kjenner til, går konklusjonene i Bakkes rapport i retning av at et fortsatt samarbeid med Sam Hammam nesten er umulig med det dårlige samarbeidsklimaet som nå råder i klubben.

- Jeg kan bare si at det er blitt jobbet kontinuerlig med den rapporten jeg la fram tidligere i år, men konklusjonene og innholdet er det bare Bjørn Rune Gjelsten som skal uttale seg om, sier Bakke til Dagbladet.

I løpet av helga vil Gjelsten trolig ha tatt et endelig standpunkt til Sam Hammams videre skjebne i Wimbledon.

per.angell.berntsen@dagbladet.no

LYKKEN OVER: Kjemien mellom Kjell Inge Røkke (t.v.) og Sam Hammam er ikke slik den en gang var.