Isfront mellom supertalentene: - Ingen interesse av å bli bestevenner med henne

En svært selvsikker Kristine Stavås Skistad mener hun må vinne verdenscuprenn til vinteren, og forteller om forholdet til Frida Karlsson.

<strong>REKRUTT:</strong> Kristine Stavås Skistad ble tatt ut som en av utøverne på Morgendagens Helter rekrutt- og juniorlandslag for sesongen 2019/2020.
Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
REKRUTT: Kristine Stavås Skistad ble tatt ut som en av utøverne på Morgendagens Helter rekrutt- og juniorlandslag for sesongen 2019/2020. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU (Dagbladet): En selvsikker Kristine Stavås Skistad ble fredag tatt ut som en av seks kvinner på rekruttlandslaget til Norge. For selv om hun selv hadde trodd at vinterens prestasjoner skulle være nok til en plass på elitelaget, sier hun seg fornøyd med slik opplegget har blitt lagt til for henne.

- Jeg ble litt overrasket med en gang, men så har jeg innsett at det er det lureste, så jeg er fornøyd med det.

Skistad er ærlig på at hun ble skuffet over å bli vraket fra det tolv kvinner sterke elitelaget, men siden hun fikk beskjeden har hun nå fått vendt seg til tanken om en sesong hvor hun vil hospitere en del med de beste samtidig som hun selv får velge ut hva som passer best.

- De har lagt et bra opplegg for meg, jeg ser at jeg kan være med begge steder og styre litt selv på hva som passer og ikke. Det liker jeg veldig bra, så nå i ettertid ser jeg det var fornuftig.

Skal vinne verdenscuprenn

Etter å ha gått inn til en andreplass i sesongåpningen på Beitostølen hadde Skistad tidlig etablert seg som en av verdens beste sprintere også på seniornivå i sesongen som gikk.

Likevel valgte hun å være tålmodig med å gå verdenscuprenn for å fokusere på junior-VM. Det lyktes hun godt med, det ble to gull fra mesterskapet i Lahti. I etterkant ble hun nummer to i NM og falt i semifinalen i VM, hvor hun så ut til å være på vei til noe stort.

Derfor er ikke Skistad redd for å sette seg høye mål før neste sesong. Til tross for at hun bare har vært i en eneste verdenscupfinale til nå, er målet verdenscupseire til vinteren.

- Hvis jeg skal være fornøyd med neste sesong, så skal jeg i hvert fall vinne en verdenscupseier. Helst flere. Det er et stort mål, men hvis jeg klarer å øke kapasiteten vet jeg at klarer det. Det er bare det om å gjøre, så da er det bare å gjøre det, sier hun og ler.

Isfront mot Karlsson

Det er ingen tvil om at Skistad har stor tro på egne ferdigheter og hun er ikke redd for å fortelle at hun vil være Norges beste sprinter til vinteren. Selv om hun ikke ble tatt ut i den nye sprintsatsingen til elitelaget, er det ikke de norske konkurrentene hun helst ønsker å vise seg fram overfor.

- Jeg har egentlig mest lyst til å vise meg, ikke for de norske, men svenskene for de er gode. Jeg synes ikke det var så morsomt med de seiersdansene deres i vinter. Jeg skal i alle fall ikke feire sånn. Det ble for dumt, det er lov å si, sier hun.

Hendelsen Skistad sikter til er da de svenske kvinnene sikret seg trippelseier under sprinten i Tour de Ski i Toblach og feiret med en planlagt dans med lagvenninnene. Også tidligere har Skistad sagt til Dagbladet at hun fant den hendelsen pinlig.

NÅDELØS: Norges skitalent Kristine Stavås Skistad lot seg ikke akkurat imponere over Stina Nilssons seiersdans. Klippet er fra "Aftserski #1". Hele programmet kan sees på Dagbladet TV. Vis mer

Det er ikke bare Nilssons dansing Skistad har et anstrengt forhold til. Under junior-VM utkjempet hun noen dueller med svenskenes nye yndling, Frida Karlsson. Særlig under sprinten, hvor Karlsson vant prologen og de innledende heatene, før hun bare endte på fjerdeplass i finalen.

Skistad er ærlig på at langrennssportens to nyeste stjerneskudd ikke går godt overens.

- Jeg tror jeg har klart å skaffe meg en uvenn der. Det blir ikke sagt hei mellom oss.

- Hun er helt iskald mot deg?

- Ja.

- Og du tilbake?

- Jeg sier hvertfall ikke hei jeg heller da så, men det er greit, jeg har ingen interesse av å bli bestevenner med henne, sier Skistad bestemt.

Trener annerledes

Til vinteren blir det helt sikkert nye dueller mellom de to, selv om de har svært forskjellige styrker.

Skistad trente omkring 600 timer forrige sesong. Mengdemessig er det langt unna hva utøvere som Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg ligger på. Selv sammenlignet med utøvere på egen alder ligger ikke Skistad høyt. Det gjør at hun også har en litt annen sammensetning av treningsopplegget enn de fleste andre.

- Jeg tror jeg trener ganske annerledes enn de fleste, så jeg liker å styre litt selv, så jeg tror dette blir mye bedre enn om jeg skulle vært med å trene veldig mye hele tida, sier Skistad til Dagbladet.

- Jeg tror det handler om typen jeg er. Jeg trener ikke typisk som de fleste langrennsløpere hvertfall. Det er litt annerledes med flere intervaller og ikke så mange kjedelige langturer. Litt mer spenst også, forklarer 20-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer