Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Isfront mot Okeke

Det norske sprintmiljøet tar skade av hyppige dopingsaker. Det mener 100-meterløper Fernando Ramirez. Nå vil han innføre blodprøver istedenfor urinprøver for å utrydde all tvil. - Jeg stiller opp som førstemann, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ramirez sprintet inn til den sterke tida 6,67 på 60 meter i Bergen onsdag. Men sterke sprinttider har en bismak i Norge akkurat nå. For tre uker siden ble Aham Okeke beskyldt for å være involvert i sin tredje dopingsak på under fire år. De norske toppsprinterne Geir Moen, Fernando Ramirez, Erlend Sæterstøl og Per Ivar Sivle var i Sør-Afrika da saken ble kjent, og har hatt lange diskusjoner om hva de skal gjøre.

Isfront

For Ramirez som har støttet Okeke i kampen for å bli frikjent, kom saken som en bombe.

- Nå kan jeg ikke støtte ham lenger, sier Ramirez.

Etter at Ramirez kom tilbake til Norge har han ikke hørt ett ord fra Okeke, til tross for at de har møttes flere ganger.

- Han hilser ikke på meg engang, sier Ramirez.

Boikott?

Ifølge gårsdagens Bergens Tidende diskuterer de norske sprinterne en boikott mot Okeke.

- Det betyr at noen kan komme til å forlate startblokkene dersom Okeke stiller til stevne, sier Gular-sprinteren Erlend Sæterstøl til BT.

Ramirez er mer tilbakeholden:

- Jeg krever en forklaring fra Aham før jeg blir med på en boikott, sier han.

  • Aham Okeke deltar i morgen sin første konkurranse siden 1994. Han løper 60 meter i konkurransen Rödblå Vinter i Göteborg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!