Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Isfront på Old Trafford i kveld

David Moyes og Wayne Rooney møtes i retten, men først på banen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Wayne Rooney kommer til å få pepper fra Everton-hjørnet på Old Trafford fra oppvarmingen til han tusler inn i tunnelen etter kampslutt i kveld.

Men det er ikke bare fansen som har lagt den tidligere helten for hat etter at han gikk til Manchester United for 330 millioner kroner i 2004.

Det er også en isfront mellom Everton-manager David Moyes og 21-åringen.

Ville bort fra Moyes

I den siste tida av Everton-karrieren var Rooney fast bestemt på at han ville bort fra klubben. Den største årsaken til dette var manager Moyes. Unggutten mente at Moyes forsøkte å kontrollere ham, og andre spillere.

- Jeg ville gått omtrent hvor som helt bare for å komme bort fra David Moyes, skriver Rooney i selvbiografien «My Story So Far».

Forholdet var så anspent at Rooney følte seg tvunget bort fra Goodison Park. Derfor vurderte han å gå til Newcastle, men så kom Manchester United på banen.

Boka kom ut tidligere i høst, og i kjølvannet har Rooney fått et søksmål i posten - signert David Moyes.

BITTER STRID: David Moyes vil gå rettens vei på grunn av anklager i selvbiografien til Wayne Rooney. Foto: AP og REUTERS
BITTER STRID: David Moyes vil gå rettens vei på grunn av anklager i selvbiografien til Wayne Rooney. Foto: AP og REUTERS Vis mer

Møtes i retten

- Det er flere kommentarer han har reagert på, men jeg tror hovedårsaken er den om at «Moyes tvang meg vekk». Det var langt fra sannheten, har Moyes-advokat Mel Goldberg tidligere sagt.

- Det er en påstand i boka om at ting Rooney sa til Moyes i fortrolighet neste dag havnet i Liverpool Echo. Rooney trodde at det ble lekket, men sånn var det ikke, sier Goldberg.

United-spissen står ved påstandene sine, og saken kommer derfor trolig til å havne i retten, skriver The Guardian.

Rooney og Moyes har møtt hverandre i forbindelse med flere kamper siden overgangen, men i kveld møtes de for første gang etter at det private søksmålet ble tatt ut. Det blir neppe et hyggelig møte.

Skryter av United

Under pressekonferansen i går nektet Moyes å svare på spørsmål om Rooney.

I stedet brukte han tid på å rose Sir Alex Ferguson og Manchester United, som han fra tribunen så spille 1-1 mot Chelsea på søndag.

image: Isfront på Old Trafford i kveld

- Det United har gjort viser at det kommer til å bli en skikkelig jevn gullkamp. Når du har vært i en klubb i 20 år, som Sir Alex, vil du komme til et punkt hvor du må bygge et nytt lag. Nå har de et veldig sterkt mannskap, og United kan klare å ta Chelsea denne sesongen, sier Moyes.

Det kan hende Rooney vil spille alene på topp i kveld, siden Louis Saha og Cristiano Ronaldo begge må gjennomgå tester før kampen for å eventuelt få klarsignal. Men Fergie kan også dytte Ryan Giggs fram i spissrollen.

Ole Gunnar Solskjær blir først klar om noen uker, og det er en dårlig skjult hemmelighet at Ferguson vil hente inn en spiss når overgangsvinduet åpner i januar. Ifølge Manchester Evening News kan det nå hende United vil tilby Atletico Madrid både penger og Mikael Silvestre for å få Fernando Torres.

Vil ha seier

Everton har spilt uavgjort på Old Trafford to ganger på rad nå, men har ikke vunnet der siden 1992.

De får det ikke noe lettere i kveld, siden Moyes mangler de to mestscorende spillere sine, Andy Johnson og Tim Cahill.

- Vi reiser uten frykt. Motstanderen er god, men jeg har sett fram til denne kampen lenge. Vi har spilt uavgjort der et par gange, og jeg ser fram til min første seier på Old Trafford, sier Moyes.

I så fall vil han ta første stikk mot Rooney.

Debatt

Hva tror du om kveldens Premier League-runde?

EKS-VENNER: Moyes og Rooney er ikke gode venner lenger, som her etter en kamp mot Liverpool i 2003.
Hele Norges coronakart