Isfront

Roy Keane (34) vant alt med Manchester United. Men kampen mot manager Sir Alex Ferguson kunne han aldri vinne.

Roy Keane har vært i klammeri med mektige Sir Alex flere ganger i år. Først da han klaget over fasilitetene til United-spillernes familier under en treningsleir i Portugal i sommer. Og sist da han skjelte ut flere spillere på klubbens egen TV-kanal etter tapet mot Middlesbrough for tre uker siden. Intervjuet ble aldri vist, men innholdet lekket ut.

Snakker ikke sammen

-  Ferguson og Keane skal ikke ha snakket sammen siden i sommer, sier United-ekspert Stuart Mathieson i Manchester Evening News til Dagbladet.

-  Først var det hendelsen i Portugal. Og så intervjuet på MUTV. Kritikk av egne spillere går totalt imot alt det Alex Ferguson står for, sier han. Mathieson karakteriser forholdet mellom manager og kaptein som «brutt sammen».

-  Keane har visst

-  Det han sier er nytt for meg. Stuart Mathieson er den journalisten som kjenner United best. Og når han sier det, så tror jeg på ham, sier Lars Morten Olsen som er redaktør for United.no og det skandinaviske magasinet United-supporteren.

Stuart Mathieson tror en kombinasjon av alder, høy lønn og forholdet til manager Ferguson er grunnen til at Keane forlater klubben etter 12 og et halvt år.

-  Keane har prøvd å presse på for å få en ny kontrakt. Men klubbens linje har alltid vært at de venter til slutten av kontraktsperioden før de eventuelt reforhandler med spillere som er i trettiåra, sier Mathieson.

 EXIT:  Roy Keane kjørte i går kveld bort fra sitt hjem i Manchester, bare noen timer etter at han ble «enig» med United om å avslutte kontrakten et halvt år før tida. Foto: AP/Scanpix
EXIT: Roy Keane kjørte i går kveld bort fra sitt hjem i Manchester, bare noen timer etter at han ble «enig» med United om å avslutte kontrakten et halvt år før tida. Foto: AP/Scanpix Vis mer

-  Keane har visst hva han har gjort, mener Mathieson.

«Umiddelbar virkning»

Manchester United-kapteinens kontrakt går egentlig ut til sommeren. Derfor kom det som et sjokk for mange at klubben i går sendte ut en pressemelding der det heter at «Manchester United har kommet fram til enighet med Roy Keane om at han forlater klubben med umiddelbar virkning.»

Verken Keane eller klubben begrunnet avgjørelsen.

-  Selv om det er trist å forlate en så fantastisk klubb og manager så tror jeg tida er inne for meg til å gå videre, sier Keane.

Utad holder Ferguson maska og etter at nyheten om Keanes avgang ble kjent, hyllet han den kompromissløse midtbanestrategen.

-  Roy Keane har vært en fantastisk spiller for United. Den beste midtbanespilleren i verden i sin generasjon, og allerede en av de største i klubbens historie. Alle i klubben ønsker ham lykke til videre, sa Sir Alex i går.

Iren er allerede blitt koblet til Celtic.

Ballack inn?

Øverst på Uniteds ønskeliste for å fylle tomrommet etter Keane står trolig Michael Ballack. Tyskerens kontrakt med Bayern München går ut til sommeren.

Ifølge avisa The Guardian kan United være villig til å gjøre 29-åringen til Premier Leagues best betalte spiller med en årslønn på 70 millioner kroner.

Godt informerte Manchester Evening News mener imidlertid at klubben har flere aktuelle navn på blokka: St. Etiennes Didier Zokora, Real Madrids Thomas Gravesen, Maniche fra Porto, John Carews lagkamerat Mahamadou Diarra i Lyon og AC Milans midtbaneterrier Gennaro Gattuso.

SNAKKER IKKE: Alex Ferguson og Roy Keane.