Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ishockey-dommer alvorlig nakkeskadd

Ishockeydommer Yngvar Skau Jensen ligger alvorlig nakkeskadd på Ullevaal Sykehus etter at han kom i klem mellom to spillere i kampen mellom Frisk Asker og Comet i går kveld.

- Det er en alvorlig skade som er uavklart, men stabil og det er viktig å få sagt at dette ikke er ny Enerly-sak. Jeg er nevrolog og jeg oppfattet at Skau Jensen hadde bevegelse i kroppen. Dette er en veldig forskjellig skade fra Enerlys - selv om jeg er veldig spent på hva resultatet blir, sier Frisk Asker-lege Bredo Knudtzen til Dagbladet.

Han var ansvarlig stevnelege i Friskhallen og kom raskt på isen da den dramatiske hendelsen skjedde 14 minutter og 25 sekunder ut i andre periode.

Knudtzen konstaterte raskt at det var snakk om hjernerystelse og nakkeskade. Han rekvirerte nakkekrage og ambulanse og ble med Skau Jensen inn til Ullevaal sykehus.

Derfra ble det seint i går kveld sendt ut en pressemelding som bekrefter at skaden er uavklart, stabil og at pasienten er til undersøkelse. Pårørende er også underrettet.

Kneip ham i låret

Frisk-trener Bjørn Kristian Erevik så episoden fra boksen.

- Dommeren ble påkjørt og kom i skvis mellom to spillere som kom i stor fart. Han ble slengt rundt og ble liggende urørlig på magen på isen. Jeg så også at den ene linjedommeren kneip ham i låret for å se om han hadde følelse, sier Erevik.

Det var Frisk-spiller Jan Bohac og Comet-spiller Bjørn Linden som kolliderte med Skau Jensen.

TIL SYKEHUS: Hockeydommer Yngvar Skau Jensen pådro seg en alvorlig nakkeskade i Askerhallen i går. Kampen ble startet opp igjen etter 30 minutter. Dommerobservatør Owe Lüthcke tok over som hoveddommer. Frisk vant 3-1. Foto: Atle Wester Larsen/Halden Arbeiderblad
TIL SYKEHUS: Hockeydommer Yngvar Skau Jensen pådro seg en alvorlig nakkeskade i Askerhallen i går. Kampen ble startet opp igjen etter 30 minutter. Dommerobservatør Owe Lüthcke tok over som hoveddommer. Frisk vant 3-1. Foto: Atle Wester Larsen/Halden Arbeiderblad Vis mer

- Det var et reint uhell. Pucken var i deres sone. Jeg forstår ikke helt hvorfor, men dommeren kom inn i banen og kom mellom oss på ulykkelig vis. Han kom seg ikke unna og ble truffet i ryggen av Bohac og traff meg i front, sier Linden som er svensk, men som ishockeyspiller i Halden har han selvfølgelig har fått med seg den alvorlige skaden til Fredrikstad-spiller Dagfinn Enerly.

- Det er veldig godt å høre at dette ikke er så alvorlig. Dessverre er det slikt som kan skje, sier han.

Blant de beste

Skau Jensen bor i Fredrikstad, har dømt i mange år for Stjernen, men dømmer nå for Gjøvik.

- Vi har ti dommere i ligaen og han hører absolutt hjemme i det øvre sjiktet. For noen år siden var han også linjedommer i A-VM, sier Svein Erik Edvartsen som er dommeransvarlig i Norges Ishockeyforbund.

Edvartsen var i går i kontakt med Ullevaal sykehus før han underrettet ishockeypresident Bjørn Ruud og generalsekretær Terje H. Jørgensen.

- Har du hørt om noe liknende når det gjelder skader på ishockeydommere?

- Nei, det hender at vi blir truffet av pucken eller krasjer litt med spillerne. Men noe slikt har jeg ikke opplevd før.

Bredo Knudtzen har heller ikke opplevd en liknende skade, men han har bare ventet på det.

- Jeg har vært redd for noe sånt. Nakkeskader er noe vi diskuterer i ishockeyforbundet, men dette er en kontaktidrett og da er det vanskelig å komme unna alvorlige skader fra tid til annen, sier han.

Kampen ble startet opp igjen etter 30 minutter. Dommerobservatør Owe Lüthcke tok over som hoveddommer. Frisk vant 3-1.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling