Ishockey: Ingen grunn til fortvilelse over norsk tap

Norge tapte 4-6 mot Tyskland i den første OL-kvalifiseringskampen torsdag. Men det er for tidlig å fortvile.

Det norske laget fikk en dårlig åpning av kvalifiseringen om tre ledige plasser til OL i Salt Lake City om et år. Løpet er imidlertid ikke kjørt, men kampen mot Ukraina lørdag blir enda viktigere.

- Nå blir det bra med en dags hvile før de to siste kampene. Vi må se mulighetene, selv om det selvsagt hadde vært bedre å vinne. Men vi må glemme denne kampen, sa landslagsjef Leif Boork til NTB.

Boorks forklaring på hvorfor laget hans falt sammen defensivt:

- Jeg tror de ble litt for ivrige. Det er også veldig stressende å tape ledelsen tre ganger i en kamp. Men vi mistet pucken på svært ugunstige posisjoner så de kunne kontre inn altfor lette mål.

Målløst

Den første perioden endte målløs, og nordmennene hadde et lite spillemessig overtak. Dessuten sto keeper Bjørge Josefsen solid i mål. Etter seks og ett halvt minutt fikk Leif Boork et lite skudd for baugen da centeren i 1. rekke, Tore Vikingstad, måtte av banen med skulderen ut av ledd.

Skaden er såpass alvorlig at Vikingstad er ute for resten av turneringen pluss minst to-tre uker til restitusjon.

- Forferdelig leit, sa en forbannet Vikingstad etter at lege Knut Fjeldsgaard hadde fått skulderen på plass igjen.

Men erstatteren til Vikingstad i 1. rekka, Morten Ask, gjorde jobben sin veldig bra. Han var mannen bak pasningen da Per Åge Skrøder sendte Norge i ledelsen 19 sekunder ut i midtperioden. Pucken gikk i mål via den tyske keeperen fra baksiden av målet.

Dessuten gjorde Ask senere to viktige mål i sluttperioden.

Samarbeid med kaptein Trond Magnussen ble etter hvert veldig bra, og utslagsgivende for kampresultatet.

Skjønnhetsfeil

Men det var også stygge skjønnhetsfeil på det norske laget defensivt. Tyskerne fikk komme lett til utligning kort etter vertskapets første scoring, før Norge tok igjen ledelsen.

Pål Johnsen scoret elegant i det andre overtallsspillet i kampen. Men skjerpingen til de norske spillerne var igjen dårlig da tyskerne igjen utlignet etter kort tid.

I starten på 3. periode var gjestenes tur til å ta ledelsen i overtallsspill. Nok en gang fikk en tyskeren stå ganske så alene foran Josefsens mål.

Nordmennene viste imidlertid vilje og tæl da Vålerengas Ask utlignet til 3-3, og kort etter gjorde sitt andre mål for kvelden. Da sto det 4-3 til Norge.

- Personlig er det jo greit å debutere med to mål, men det hjelper lite når laget taper, sa Morten Ask til NTB.

- Synd med Tore (Vikingstad). Men etter hvert ble det veldig moro å spille i rekke med Trond Magnussen og Per Åge Skrøder. Trond spiller jo i svensk eliteserie, så vi klarte å skape muligheter hele tiden. Jeg skulle vel også ha scoret en gang til, sa Ask.

Etter 48.27 kunne imidlertid tyskerne utligne for tredje gang - nærmest som reprise på de to første scoringene, og mot slutten slapp de til med to scoringer til.

(NTB)

TAPTE: Norges Per Åge Skrøder i kamp med tyske Mirko Ludemann i den første kvalifiseringskampen til OL.