OL kan miste ishockey

Ishockey kan forsvinne fra OL-programmet

Et vinter-OL uten ishockey kan fort bli en realitet. Det er i hvert fall ett av fire alternativ som IIHF-president René Fasel har lagt fram overfor IOC.

KAN BLI BORTE? Her feirer russiske ishockeyspillere - som spilte under navnet OAR i OL i Pyeongchang - OL-gullet i ishockey. Foto: AP Photo/Jae C. Hong
KAN BLI BORTE? Her feirer russiske ishockeyspillere - som spilte under navnet OAR i OL i Pyeongchang - OL-gullet i ishockey. Foto: AP Photo/Jae C. Hong Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I forbindelse med Hlinka Gretzky-turneringen i Edmonton i helgen var IIHF-president René Fasel med i en paneldebatt, skriver svenske Aftonbladet.

Der kom det fram at han gjort IOC oppmerksom på at det kun er fire alternativer hva ishockey angår til de kommende lekene i Beijing i 2022.

1. Et OL med NHL-spillere.

2. Bruke samme modell som i 2018.

3. Bruke kun U23-spillere.

4. Ingen ishockey.

Det er for tiden en kald krig mellom NHL, Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) og Den olympiske komité (IOC). Det er penger, konkurransebestemmelser, spilleprogram og tilgangen til markedsavtaler som ligger bak de mange uenighetene.

Mellom 1998 og 2014 fikk NHL-spillerne delta i OL og ga lekene et ekstra løft. Mange så finalen som det store høydepunktet i lekene.

Under vinterens OL i Sør-Korea lykkes det ikke de tre partene å bli enige om en avtale slik at verdens beste spillere fra NHL kunne delta. Et av punktene man ikke kom til enighet om var hvem som skulle betale den store forsikringssummen på spillerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer